Societat

OLOT

Finalitzen els treballs de renovació i millora de les instal·lacions del Parc Nou

La renovació i millora de les instal·lacions a l’entorn del Parc Nou ha finalitzat després de dos mesos de treball. L’actuació s’engloba en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea, i ha permès restaurar camins, el mobiliari, la porta principal d’accés i actuar en l’arbrat la i vegetació d’aquest espai històric i emblemàtic d’Olot.

En concret, el projecte ha permès incidir i renovar un seguit d’àmbits: des de restaurar el paviment dels camins, renovar lluminàries, instal·lar un nou sistema de reg i, alhora, actuar en el mobiliari i la vegetació d’un dels accessos al Parc Nou. Per una banda, s’ha restaurat el paviment afectat per les arrels dels arbres que sobresortien, així com s’ha renovat el mobiliari i les instal·lacions del camí d’accés a la Torre Castanys provinent de l’Avinguda Santa Coloma. D’aquesta manera, s’ha pogut actuar millorant l’ús públic d’un dels espais més emblemàtics de la ciutat; tant pel seu valor històric com biològic, paisatgístic així com pel seu gran ús pel que fa a la ciutadania i, alhora, valor social.

Paral·lelament, també s’ha tornat a instal·lar nova lluminària als fanals del parc on s’han col·locat leds que generen menys consum i reduint la contaminació lumínica. Pel que fa a les lluminàries més antigues, s’ha volgut conservar les existents atès el seu alt valor històric i, per això, s’han repintat i adequat. També s’ha instal·lat un sistema de reg de degoteig, s’han col·locat 4 bancs nous i 5 noves papereres al camí d’accés i s’ha restaurat la porta d’accés així com part de la tanca perimetral de la zona.

Pel que fa a la vegetació, també s’hi ha actuat retirant arbusts morts (principalment boixos) i s’ha plantat nova vegetació en substitució. A més, també s’han col·locat marcs de protecció del bosc –uns límits metàl·lics d’acer amb forats per al pas de les plantes enfiladisses– que han permès delimitar la zona d’accés per a la ciutadania i protegir la zona boscosa.

En total, l’actuació ha suposat una inversió de 127.897 euros seguint la línia d’impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia