Societat

LLORET DE MAR

L’Ajuntament renova 90 papereres i 330 bancs al centre del municipi

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha començat a renovar les papereres del centre, concretament de la zona comercial. En total se’n canviaran 90. Les noves són fabricades amb material de tipus plàstic, diferent de les que hi ha actualment al municipi, que tenen components metàl·lics i, per tant, són més susceptibles a la corrosió d’orins o l’exposició a la salabror. La regidora de Medi Ambient, Cristina Aymerich, explica la substitució es farà de forma progressiva, començant per les més malmeses”.

El nou model de paperera, a més, és més ergonòmic i pràctic, compta amb una tapa superior que evita l’aportació d’elements voluminosos, com ara bosses d’escombraries, i disposa de cendrer i xapa superior per apagar les burilles.

Renovació de bancs

Per altra banda, s’han adquirit nous contenidors de rebuig, tanques metàl·liques de protecció viària i, en breu, s’iniciarà la renovació i millora de bancs. En el cas dels bancs de la zona del casc antic, un total de 330, l’actuació ha rebut el finançament de la Unió Europea a través del mecanisme de Recuperació i Resiliència-Next GenerationEU, atès que es tracta de mobiliari urbà sostenible en ser fabricats amb plàstic reciclat i reciclable procedent de la recuperació d’envasos lleugers de recollida selectiva.

Així mateix, hi ha previst el subministrament de sanitaris públics, tendals per crear zones d’ombra i parcs infantils. La inversió amb mobiliari urbà ja adjudicat a proveïdors i pendent d’instal·lar en els propers mesos, ascendeix a uns 215.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia