Societat

turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

La prestigiosa Guia Michelin no només dona estrelles als millors restaurants del món. Tot i que són menys conegudes, entre altres coses perquè són una novetat d’aquest 2024, la Guia Michelin també dona claus, una, dues o tres, als que considera millors hotels. A la Guia Michelin de millors hotels apareixen amb tres claus (que equivaldria a les tres estrelles dels restaurants) cinc establiments de l’Estat, cap a Catalunya, en segon lloc hi ha dotze establiments amb dues claus, un dels quals a Barcelona, i finalment hi apareixen vuitanta hotels amb una clau.

L’únic hotel català que apareix amb dues claus Michelin és el Mandarin Hotel Oriental de Barcelona, del passeig de Gràcia. Aquest hotel de cinc estrelles té al seu interior un dels millors restaurants de la ciutat, amb dues estrelles Michelin, el Moments, al capdavant del qual hi ha els xefs Raül Balam i la seva mare Carme Ruscalleda.

A la llista d’hotels amb una clau, Catalunya és de les comunitats que en té més, divuit en total, tres a les comarques gironines i quinze a Barcelona. A Girona té una clau l’Hotel Mas Lazuli. Un segon establiment amb clau està a Palafrugell, Can Mascort Eco Hotel, i un tercer a Peralada, l’Hotel Peralada Wine Spa&Golf.

Altres quinze amb una clau estan a la capital catalana: l’Àbac Restaurant Hotel, l’Alma, l’Almanac, l’Antiga Casa Buenavista, el Boutique Mirlo BCN, Mercer Hotel, Monument Hotel, Ohla Eixample, Serras, Seventy BCN, Soho Houre, The One, Wittmore Hotel i Yurbban Passage Hotel &Spa.

Els hotels de tres claus a l’Estat són l’Atrio Restaurante Hotel, de Càceres, el Terra Dominicata-Hotel & Winery, d’Escaladei, el Mandarin Oriental Ritz,de Madrid, l’Abadía Retuerta LeDomaine,de Sardón del Duero i el Torre del Marqués Hotel Spa & Winery, de Terol. Pel que fa als hotels amb dues claus i a banda del Mandarin de Barcelona hi ha Casa Beatnik Hotel (la Corunya), el Cap Rocat (Mallorca), La Residencia (Deià), el Four Seasons (Madrid) , el Rosewood Villa Magna (Madrid), el Marbella Club Hotel (Marbella), l’Hotel Can Cera (Palma), el Pepe Vieira Hotel Relais & Châteaux (Raxó), l’Akelarre (Sant Sebastià), l’Hotel Can Ferrereta (Santanyí) i el Mas de Torrent Hotel & Spa (Torrent).

Restaurant i hotel

Michelin de manera contínua afegeix a la seva guia el nom de restaurants que recomana. Aquest estiu entre els recomanats hi ha el Restaurant 1497 de Vallromanes, que està situat dins de l’EcoResort Mas Salagros, un hotel 100% ecològic de la Serralada Litoral a tocar de les vinyes de la DO Alella i amb una oferta gastronòmica Slow Food amb opcions veganes. La Guia Michelin destaca d’aquest restaurant que recomana que la seva filosofia “es basa a menjar el que dona la terra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia