Societat

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

El poeta i lingüista Carles Duarte ha fet donació de diversos exemplars únics d’obres de Víctor Català - Caterina Albert a l’Arxiu Municipal de l’Escala

Es tracta d’un conjunt de set llibres, entre els quals hi ha el número 1 d’una edició numerada de “Caires Vius” (Joventut, 197); una edició numerada de “Solitud” amb il·lustracions de J. Longoria gravades per J. Torné, amb enquadernació d’Emili Burgalla, amb el número d’exemplar 47; o un exemplar de “La mare balena” signat per Ví­ctor Català i dedicat al Dr. Artur Masriera (Editorial Catalana, 1920).

La donació inclou també un exemplar de “La enjuta” (E.Domenech, 1910), un de “Retablo” (Ediciones Mediterráneas, 1944. Exemplar numerat 1058); un de “Mosaic” (Impressions literàries sobre temes domèstics. Dalmau, 1946. Exemplar signat per Ví­ctor Català i dedicat a J. Forn Quera); i un de “Drames Rurals” (L’Avenç, 1902).

L’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, va agrair “el gest de Carles Duarte, una persona completament integrada a l’Escala, que ens permet ampliar el fons dedicat a Víctor Català ”. En aquest sentit, la major part d’aquests llibres s’integrarà a la part del fons que s’exposarà properament a l’exposició permanent que es preveu obrir al Clos del Pastor en els propers mesos, un cop executada la darrera fase d’inversió en aquest espai Ví­ctor Català (la museïtzació).

Carles Duarte ha anat recollint aquests exemplars al llarg de la seva vida i assegura que “arribant als 65 anys, entenc que arriba un moment que he de deixar d’acumular i començar a oferir”.

Carles Duarte, que actualment és el director de la Institució Cultural del CIC, és un referent cultural dins i fora del paí­s. Destacat poeta i lingüísta, ha estat president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (2012-2019), director de la Fundació Carulla (2003-3016), Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2007) i Cavaller de les Arts i de les Lletres de la República Francesa (2003), entre altres. En els darrers anys ha col·laborat estretament en diferents activitats i projectes culturals de l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia