Societat

societat

El programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona ha atès més de cent mil joves en dos anys

Els 260 professionals que hi treballen han dut a terme 15.600 accions

Fan un acompanyament emocional, tallers o activitats d’oci nocturn alternatiu, entre d’altres

El programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona es va posar en marxa el 2022, i en dos anys ha atès 101.396 joves. Es tracta d’una proposta que ofereix referents professionals que acompanyen el col·lectiu en situacions personals i els ajuden a abordar reptes propis de l’edat. El projecte està instaurat en espais quotidians i també actua com a connector amb els diferents recursos que hi ha al territori. En total hi treballen 260 professionals i en aquest temps s’han realitzat més de 15.600 accions que han anat des d’acompanyament emocional, tallers grupals, xerrades, assessories o programació d’oci nocturn alternatiu, entre d’altres. Per al període 2022-2023 s’hi ha destinat 11,5 milions d’euros i la previsió per aquest 2024 és destinar-hi 5,4 milions d’euros més.

En un comunicat, la Diputació de Barcelona ha detallat que les principals problemàtiques ateses han estat per aspectes relacionats amb els conflictes entre iguals, amb persones referents, espais de convivència, manca de vincles segurs i gestió emocional per situacions familiars. Pel que fa a les qüestions vinculades amb la construcció de la identitat, presa de decisions o aspectes socials i educatius, les principals preocupacions ateses han estat relacionades amb petits malestars, desorientació vital, autoestima i desenvolupament personal, inseguretats físiques, autoexigència personal o acadèmica o diversitat sexual i de gènere.

Aquest 12 d’agost se celebra al món el Dia Internacional de la Joventut, una commemoració impulsada per les Nacions Unides que representa una crida a l’acció per integrar els joves en tots els aspectes de la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia