Societat

OLOT

Adjudiquen el servei de menjadors escolars de la Garrotxa per 4,48 milions

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha formalitzat l’adjudicació del servei de menjadors escolars i de casals d’estiu de la comarca mitjançant un procediment obert subjecte a regulació harmonitzada a l’empresa Serunion SAU. El servei de menjador inclou la compra dels aliments, l’elaboració i el subministrament dels menús, així com el monitoratge dels disset centres educatius que gestiona l’ens. També inclou el servei de les escoles bressol i de casals d’estiu dels ajuntaments que ho han encarregat al Consell Comarcal. El nou contracte té un import de 4.488.123,08 euros i el consell comarcal remarca que una sentència del TSJC avala l’adjudicació, desestimant el recurs interposat per algunes AFA.

El ple del maig passat va aprovar aquesta nova la licitació atès que la primera havia quedat deserta. L’empresa Serunion es farà càrrec del servei que havia assumit fins a l’actualitat. Amb aquesta nova adjudicació, el Consell Comarcal remarca que es manté l’aposta “pel producte de proximitat i fresc pensant en els productors locals i que implicarà realitzar un seguit de millores i adaptacions a les cuines dels centres”. El nou contracte tindrà una durada de dos cursos escolars, més la possibilitat d’un més de pròrroga.

En un comunicat, el Consell Comarcal exposa que aquest juny ha rebut la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestimant el recurs interposat per l’AMPA de l’Escola Malagrida i de l’AFA de l’Escola Pla de Dalt contra l’adjudicació del contracte del servei de menjador als dos centres.

El Consell Comarcal valora positivament la sentència perquè considera que “ratifica la competència pública sobre el servei de menjador escolar per part de l’ens i del propi Departament d’Educació que la delega”. “La resolució també valida el procediment de licitació pública realitzat pel Consell i recorda que les AMPA o AFA poden gestionar el servei mitjançant convenis de gestió amb els consells comarcals”, argumenta l’ens que precisa que, tot i això, aquests convenis “no poden suposar la contractació d’una empresa al marge dels sistemes de contractació pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia