Societat

societat

Milloraran els Jardins d’Emma, un interior d’illa de l’Eixample, a partir del setembre

El projecte del consistori barceloní preveu més verd, millora d’accessos i diverses actuacions per convertir-ho en un veritable espai cívic de barri

Les obres tindran una durada prevista de 6 mesos i una inversió de prop d’un milió d’euros

Els Jardins d’Emma de Barcelona es troben a l’interior d’una illa de l’Eixample entre els carrers del Comte Borrell, Consell de Cent i Viladomat. Situat a l’antiga illa Germanetes, està envoltat d’equipaments públics, que fan que aquest sigui un espai de centralitat del barri de l’Esquerra de l’Eixample. Ara l’Ajuntament ha anunciat que el proper mes de setembre començarà les obres d’arranjament i millora dels Jardins.

El projecte contempla diferents actuacions encaminades a la millora de l’accessibilitat universal, la seguretat i la inclusivitat (pel que fa sobre tot a les persones grans i al gènere) dels jardins d’Emma des del carrer de Viladomat. En aquest cas destaca la integració de la planta baixa del futur Casal de Gent Gran de l’edifici de l’IMHAB, que està en la fase final d’obres, amb els jardins existents, resolent la diferència de cota existent i creant una zona d’estada.

També preveu l’adequació de l’accés als horts urbans de l’Espai Germanetes des de l’interior d’illa, així com de les sortides d’emergència del l’IES Viladomat. També preveu la millora del lloc adjacent d’estada i zona de jocs infantils, per convertir-la en un veritable espai obert, de trobada i socialització, amb més mobiliari i zona d’estada. L’actuació també contempla la incorporació de més verd, que augmenti la biodiversitat a la ciutat.

Pel que fa a la recuperació de la memòria històrica del lloc, es preveu reubicar l’escultura d’una verge d’alabastre amb corona d’estrelles de l’antic convent, que actualment es troba sota la custodia de Patrimoni, així com les restes de columnes de l’antic edifici religiós que s’han preservat. I és que aquest espai havia estat el jardí de l’antic asil regentat per les Hermanitas de los Pobres, un jardí conventual que construïren les monges l’any 1881.

Els jardins d’Emma es troben envoltats d’equipaments: l’IES Viladomat, una promoció de l’IMHAB i una Escola Bressol al carrer Comte Borrell 148, una segona promoció de l’IMHAB en curs al carrer Viladomat 144 amb casal de gent gran, i els Horts Urbans de l’Espai Germanetes.

Segons el regidor del districte de l’Eixample, Jordi Valls, “amb l’arranjament i millora dels Jardins d’Emma s’inicia l’última transformació de l’illa de Germanetes”. “Aquest interior d’illa esdevindrà una nova plaça cívica per les usuàries dels equipaments de l’entorn i el veïnat. Un entorn amb diferents intervencions públiques, per generar un espai on pugui haver-hi un intercanvi social amb els diferents equipaments que hi ha, i és una actuació que forma part del projecte d’interiors illa que està desenvolupant el Govern de la ciutat”, ha afegit.

El projecte preveu actuar en una superfície aproximada de 2.770,00 m2, amb un pressupost de 935.000€. Es preveu que les obres tinguin una durada prevista de 6 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia