Societat

GIRONA

Girona Centre i l’Ajuntament presenten el cartell de la cursa del carrer Nou

L’Associació Girona Centre Eix Comercial i l’Ajuntament de Girona han presentat el cartell de la tradicional cursa popular del carrer Nou del comerç de ciutat, que aquest any compleix 45 anys. L’esdeveniment tindrà lloc e el diumenge 20 d’octubre amb un nou circuit que s’anunciarà en breu i les inscripcions per internet s’obriran el dilluns 19 d’agost.

Han participat en l’acte de presentació, el Tinent d’Alcaldia de Cultura, Esports i Educació, Quim Ayats; la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena; el membre de Junta de l’associació de comerciants, Quim Gubau; la gerent de l’entitat, Mònica Bartrina; el dissenyador gràfic autor del cartell, Adrià Gasull, i el gerent de Fotinstant, organitzador tècnic de la cursa, Olivier Domanico.

Tant els representants de Girona Centre com de l’ajuntament han posat de relleu la vitalitat de la prova i el seu arrelament a la ciutat. “És una cursa molt estimada pels gironins i el comerç la porta al cor”, ha subratllat la presidenta dels comerciants, Mercè Ramírez de Cartagena. “Estem convençuts que la nova edició serà un nou èxit de participació”, ha afirmat. El cartell d’aquest any és un homenatge a la història de la cursa i als seus protagonistes: els participants de tots els temps i els seus organitzadors, el comerç de la ciutat, segons ha explicat l’autor, Adrià Gasull.

La clàssica prova del comerç de la ciutat serà de nou solidària amb el Rotary Club i manté totes proves que s’han anat consolidant en els darrers anys com són les milles urbanes, les proves infantils no competitives, i les variants de la cursa d’empresa i participació per clubs o escoles, a més de les curses estrelles dels 10 i 5 km i el Trofeu Antoni Juliol als corredors de més edat.

Les inscripcions presencials es podran fer a l’estand de l’organització durant la setmana prèvia a la cursa, a partir del dilluns 14 d’octubre, al mateix carrer Nou, de 17.00 a 20.00 hores fins el divendres; i dissabte 19 d’octubre, de 10.00 a 14.00 h, i de 17.00 a 20.00 hores. Les inscripcions presencials a les curses infantils es podran fer a la botiga Intersport Akilia (carrer Figuerola 48).

Des del 1979

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. La cursa arriba enguany al seu 42è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més antiga, la més popular i la més viva de les comarques gironines. El seu reglament diu textualment: “La cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. I el fet que la cursa neixi i mori en un dels carrers més emblemàtics de Girona han contribuït a conservar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Impulsen la formació de persones amb discapacitat en matèria digital

Barcelona
GIRONA

Girona Centre i l’Ajuntament presenten el cartell de la cursa del carrer Nou

GIRONA
societat

Milloraran els Jardins d’Emma, un interior d’illa de l’Eixample, a partir del setembre

Barcelona
Urbanisme

Caos, sorpresa i poca informació en l’estrena dels canvis de mobilitat a Sants

Barcelona
OLOT

Adjudiquen el servei de menjadors escolars de la Garrotxa

OLOT
societat

Escolta Jove de la Diputació de Barcelona ha atès més de cent mil joves en dos anys

Barcelona
societat

Una explotació del Collsacabra pateix l’atac del llop per sisena vegada

Pruit
PALAFRUGELL

L’oficina de la Policia Local a Calella recull 18 denúncies el mes de juliol

PALAFRUGELL
OLOT

DescobreixOlot estrena nous ‘stickers’ amb expressions garrotxines

OLOT