Societat

PALAMÓS

Estudien apel·lar per aturar la construcció de Residencial Cala S’Alguer

Salvem la Pineda d’en Gori estudia la possibilitat de presentar apel·lació per evitar la construcció del conjunt Residencial Cala s’Alguer. La plataforma, federada a SOS Costa Brava, havia presentat un recurs contra la concessió de la llicència urbanística a aquest projecte, però el Jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona el va desestimar el 31 de juliol passat. Salvem la Pineda d’en Gori va rebre “amb sorpresa” aquesta sentència desfavorable: “El jutge no ha tingut en compte l’estudi que ell mateix va encarregar, que posa de manifest que els edificis són clarament visibles des de diferents punts tot i està fora del BCIN”, explica la plataforma en un comunicat.

En aquest sentit, Salvem la Pineda d’en Gori explica en un comunicat que va aportar dos estudis que demostraven l’impacte ambiental i paisatgístic i la falta de integració en l’entorn d’aquest conjunt residencial, així com l’afectació negativa a Cala s’Alguer, declarada bé cultural d’interès nacional (BCIN). A més, la plataforma assenyala que el jutge va encarregar un peritatge a una llicenciada en Ciències Ambientals i especialitzada en Paisatge per tal que elaborés un Dictamen Pericial Ambiental sobre aquest conjunt residencial. En aquest estudi s’afirmava que la visió dels dos edificis anomenats Residencial Cala s’Alguer afecta de manera contundent al paisatge, ja que els blocs són visibles des de diferents punts del Cap de Planes, la Fosca i el camí de ronda i per tant, els edificis impacten de manera negativa en l’entorn i no estan integrats en el paisatge.

Per aquest motiu, Salvem la Pineda d’en Gori valorarà ara la possibilitat d’al·legar contra la sentència judicial amb l’objectiu d’evitar que es continuï construint sense tenir en compte l’entorn immediat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia