Societat

Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona celebra la festa major d’estiu al voltant del dia 15, l’Assumpció. Per tenir les celebracions en un ambient lliure de violències masclistes i d’LGTBIQ-fòbia, l’Ajuntament activarà el Punt Lila. Estarà des de les 19 hores a 2 de la matinada el dimecres 14 d’agost i el dijous dia 15, al passeig de la Rambla, a la zona del monument a Roca i Pi. El Punt Lila és un servei que té l’objectiu d’oferir a la ciutadania un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals als espais públics. El servei el donen dues persones formades en feminismes i violències masclistes i LGTBQ+-fòbiques, que informaran, sensibilitzaran, faran prevenció, atendran i assessoraran a totes les persones que ho sol·licitin.

Una festa de 575 anys

Del dimecres 14 fins al divendres 16 d’agost Badalona celebra la seva Festa Major per la solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, el dia 15, i de Sant Roc el dia 16 d’agost, patrona i copatró de la ciutat respectivament.

Els principals atractius del programa d’activitats d’enguany són la música i la cultura popular, amb actes com la Tronada, el Ball a plaça, la Cercavila, el Castell de focs o el Bany de les Bèsties. El passeig de la Rambla serà l’escenari de diferents concerts. Aquest any, a més, es commemoren 575 anys de la primera menció documentada de la Festa Major. Badalona compta amb una consueta parroquial del segle XV (llibre que recull els costums, pràctiques i celebracions de la comunitat eclesiàstica). Això situa la festa de Badalona entre les cinc festes majors documentades més antigues del país. Tota la informació de la festa a https://agendacultural.badalona.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia