Societat

Seguretat

Barcelona incorpora un centenar de nous agents de la Guàrdia Urbana

Fins a 96 nous agents de la Guàrdia Urbana provinents de la 97a promoció que han finalitzat la seva formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya s’han incorporat aquest dimarts al cos. Es tracta de 74 homes i 22 dones.

Els agents comencen la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos acompanyats d’altres membres amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents com a funcionaris de carrera. Els nous policies es destinaran a fer tasques de proximitat al carrer.

El setembre vinent també s’incorporaran a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya els aspirants corresponents a la convocatòria de 128 places més, amb previsió que s’incorporin al cos l’estiu del 2025. Amb aquestes darreres incorporacions, la plantilla de la Guàrdia Urbana se situarà en màxims històrics, lleugerament per damunt dels 3.500 efectius.

Aquest creixement farà possible la creació de noves unitats nocturnes, com ja s’ha fet des de l’1 de juny als districtes de Sant Martí i de Sants-Montjuïc, que s’han afegit a les de Ciutat Vella i l’Eixample.

Des del 2021 s’ha anat augmentant de forma progressiva la presència de la Guàrdia Urbana en el torn de nit, passant quatre Unitats Nocturnes Operatives a sis i de 435 agents a 746 el proper 1 de juny, un augment del 71,5%.

El 72% dels efectius nocturns pertanyen a les Unitats Territorials, la resta a unitats centralitzades com la Divisió de Trànsit, UREP, o la Sala Conjunta del carrer Lleida.

Durant els mesos de juny i juliol la Guàrdia Urbana ha detingut més de 1.500 persones, la majoria per furts, i ha interposat gairebé 20.000 denúncies relacionades amb l’Ordenança de Convivència, la majoria per venda ambulant no autoritzada, sobretot relacionada amb la venda de begudes i aliments a l’espai públic, i per consum d’alcohol al carrer.

D’altra banda, el juliol passat va finalitzar el desplegament dels nous vehicles del cos i ja s’ha renovat tota la flota. Concretament s’han incorporat 184 vehicles enguany. La Guàrdia Urbana disposa actualment de 646 vehicles motoritzats, dels quals 303 són elèctrics o híbrids no endollables, el que suposa el 46,90% del total de la flota del cos. Des del 2019 l’Ajuntament ha augmentat en gairebé 100 vehicles la flota de la Guàrdia Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia