Societat

restauració

El Balcó Gastronòmic al Port Olímpic no estarà a punt per a la copa Amèrica

El Port Olímpic ja ha inaugurat la seva nova fesomia, però la part més important i que ha d’atreure el públic, els restaurants, no està acabada i els operaris hi treballen sense descans. No es pot perdre ni un minut: el Balcó Gastronòmic havia d’estar enllestit per a l’inici de la copa Amèrica, que comença el 29 d’agost, tot i que la regata preliminar és el dia 22, però a hores d’ara la majoria dels locals no estan enllestits i molts ja preveuen que acabaran obrint al setembre.

Ara mateix només hi ha un local de restauració que sembla que està a punt per obrir, fins i tot amb les cadires i les taules posades (embolicades amb plàstic, això sí), a la terrassa que dona al moll de Gregal: Casa Carmen. En aquesta zona que queda davant del port i les embarcacions d’esbarjo ancorades, sols hi ha un altre local que sembla que està a punt: la botiga gastronòmica Faborit. Els altres locals, els de la part de baix, que són els que es poden veure tot passejant, encara estan en plenes obres: falta acabar-hi les cuines i els menjadors i decorar-los.

A les terrasses amb vistes a la platja de la Nova Icària –per això se’n diu Balcó Gastronòmic–, les teulades –amb els seus ràfecs de formigó– no estan acabades i tot està encerclat per tanques i ple de màquines. Paletes i lampistes encara hi tenen molta feina a fer. En teoria, la setmana que ve s’hauria d’obrir el passeig superior del Balcó Gastronòmic, però ara mateix és impossible si no s’arreglen els ràfecs.

Onze restaurants

En aquest Balcó Gastronòmic, hi han d’obrir –després de passar una acurada selecció– uns catorze restaurants i botigues gastronòmiques, tot i que sembla que algun negoci dels que van ser triats –dos dels quals inicialment ja eren al Port Olímpic– finalment s’ha fet enrere.

En principi, els locals confirmats que s’hi instal·laran són el Kresala (del grup Sagardi), El Tribut, l’Eldemar by Hermanos Torres (dels triestrellats germans Torres), El Cangrejo Loco, Super Local, Platets, Casa Carmen i el Vraba d’Albert Ventura, que té obert el restaurant a l’immoble que era l’Imax i ara és un museu de la copa Amèrica. En un primer moment també hi havia a la llista els restaurants La Fonda del Port Olímpic, La Barca del Salamanca i La Taberna Gallega de Marcos, que finalment no han confirmat si hi seran o no. El que sembla que s’ha retirat és La Fonda, un espai que ocuparà un altre restaurant d’arrossos que té establiment a la Barceloneta.

Al Balcó Gastronòmic també hi haurà tres botigues gurmet: Faborit, de menjar preparat; la gelateria Esfèric, i la d’empanades argentines Las Muns.

La remodelació del Port Olímpic (on s’han fet locals en part ja ocupats per empreses relacionades amb el negoci nàutic) és un dels macroprojectes urbanístics de Barcelona que ha d’estar acabat durant la celebració de la copa Amèrica, i que ha canviat totalment la imatge d’una ubicació que va ser clau durant els Jocs Olímpics del 1992. En el record queden els petits locals d’oci nocturn, bars i discoteques que en els darrers anys havien causat mil i un maldecaps per motius de seguretat i desordres. Els nous locals, molts dels quals encara buits, són tots iguals, al costat d’un passeig del Moll de Mestral on no hi ha cap ombra.

En la construcció del Balcó Gastronòmic, s’hi havien d’invertir 15,9 milions d’euros, però BSM (Barcelona Serveis Municipals) ha admès que ha costat 20 milions. El dia 21 de juliol es va inaugurar oficialment el nou i remodelat Port Olímpic, que té, a part de l’espai gastronòmic inacabat, nous miradors. El Port Olímpic de Barcelona, que va ser emblema de la Barcelona Olímpica del 1992, es va inaugurar després de gairebé quatre anys d’obres en 20.000 metres quadrats.

Sense ombres

El moll de Mestral, on es van ubicar terrasses i locals d’oci nocturn, que finalment van causar molts maldecaps en matèria de seguretat, ara és una gran plaça de més de 8.000 metres quadrats. Això sí, sense pràcticament cap ombra, cosa que la fa del tot impracticable en les hores de màxima insolació.

En aquest espai, on encara hi ha molts locals per llogar –que han de ser per a economia blava i nàutica–, hi ha poca zona d’aparcament i, com passa a la majoria d’espais de la ciutat per on passen milers de persones, de moment tampoc s’ha pensat a instal·lar-hi lavabos públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.