Societat

societat

Recorden la Núria, la cuinera morta per un reclús a Mas d’Enric, cinc mesos després

Una cinquantena de treballadors es concentren a les portes del centre penitenciari i continuen exigint més seguretat

Els treballadors de Mas d’Enric, al Catllar, al Tarragonès, s’han concentrat aquest dimarts a les portes del centre penitenciari per recordar la Núria, la cuinera assassinada a mans d’un reclús el passat 13 de març. Cinc mesos després, una cinquantena de persones s’han organitzat per llegir un manifest de record a la companya. “No deixarem que el teu tràgic final caigui en l’oblit”, deia l’escrit. La plantilla també ha aprofitat l’acte per exigir més seguretat al nou Govern per acabar amb les agressions que pateixen per part dels interns i que estan lluny de desaparèixer, segons han afirmat. “Necessitem més personal, que ens dotin d’aerosols d’acció adequada i que se’ns consideri agents de l’autoritat”, han subratllat.

Els funcionaris de totes les presons catalanes estaven cridats aquest dimarts a les onze del matí a homenatjar i recordar la cuinera assassinada per part d’un intern el passat 13 de març. A Mas d’Enric, l’acte commemoratiu ha durat poc més d’un quart d’hora. Una de les treballadores ha llegit un escrit de memòria a la víctima, on han manifestat la voluntat de la plantilla de continuar lluitant “en el seu nom” i en defensa de totes les vides.“No podem permetre més agressions en contra del personal penitenciari”, han denunciat. Per això, demanen al nou conseller de Justícia, Ramon Espadaler, “un gir de la història, un punt d’inflexió per no continuar a la deriva”. Per la seva banda, el Marc, el cap d’unitat del mòdul tres de Mas d’Enric i delegat sindical del CSIF, ha afegit que hi ha d’haver un canvi de les polítiques penitenciàries, perquè amb les actuals armes que tenen “no poden treballar”.

Exigeixen canvis

“Nosaltres treballem, en un pati, tres funcionaris per cada 120 interns amb un boli i una clau, aquestes són les nostres úniques armes”, ha denunciat el Marc, qui ha exigit més personal, però també que se’ls doti d’aerosols d’acció adequada, els quals assegura que “estan regulats i són legals”, però que “no els hi deixen utilitzar”. “Davant d’un intern armat, nosaltres hem d’entrar desarmats”, ha criticat. “No volem més diners, volem tornar vius i sense ferides a casa”, ha afegit el Marc, qui ha assegurat que les agressions als funcionaris penitenciaris s’han multiplicat per tres en els últims tres anys. En aquesta línia, ha lamentat que l’autoritat dels treballadors ha anat a la baixa, ja que les agressions als funcionaris “són gratuïtes”, perquè no s’adopten mesures al respecte.

L’acció, que ha acabat amb un minut de silenci, també ha comptat amb la presència de Carles López, qui el passat abril fou nomenat nou director de la presó tarragonina. Sobre ell, la plantilla ha afirmat que, de moment, estan contents amb el canvi.

Darrera agressió

El passat 22 de juliol, el sindicat CSIF va denunciar una nova agressió a una treballadora del centre penitenciari Mas d’Enric. Segons va explicar el sindicat, una reclusa va agredir una funcionària a la presó del Catllar el 21 de juliol passat. Els fets es van produir al mòdul de dones a tres quarts de dotze del migdia quan la treballadora van intentar evitar una interna ataqués a una altra. Segons va apuntar el sindicat en un comunicat, la reclusa va agredir una treballadora de la presó arrossegant-la, “asfixiant-la amb un cordill” i arrancant-li els cabells. Una segona funcionària que es trobava en aquest mòdul i diverses internes van ajudar a aturar l’agressió. La treballadora va ser atesa pels serveis mèdics de la presó i, posteriorment, va reprendre la seva feina fins que va finalitzar el servei. Davant aquesta agressió, el sindicat ACAIP també va denunciar la “falta de seguretat” a les presons catalanes i va demanar dimissions a la cúpula del departament de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt
successos

Mor un excursionista mentre feia la via d’Estasen al Pedraforca

Saldes
L’ESTARTIT

Editen tres plànols en braille amb l'itinerari pel centre històric

L’ESTARTIT

Cues de gairebé 5 quilòmetres a l’AP 7 per l’accident d’un camió

LA JONQUERA
societat

Recorden la Núria, la cuinera morta per un reclús a Mas d’Enric, cinc mesos després

El Catllar

L’alcaldessa agraeix la paciència dels veïns per la falta d’aigua

EL PORT DE LA SELVA
Societat

Ciutat Vella blinda fins el 2028 la prohibició de rutes de consum d’alcohol

Barcelona