Societat

Discmedi ofereix l’aparador més gran de música en català de tots els temps amb Musicalitat.cat i Discos.cat

Els portals agrupen més de 45.000 cançons en català, 1.500 artistes i grups, 13.000 discos físics i digitals, 1.100 llistes de Spotify i més de 2.700 hores d’enregistraments

És la primera vegada que un mateix espai aglutina tota la música d’ara i de sempre publicada en català que es troba disponible al mercat

Amb aquestes dues plataformes, es vol afavorir la distribució de música en català entre sectors que fins ara no n’estaven comprant en suport físic per l’escassetat de punts de venda

El segell musical Discmedi ha llançat al mercat les plataformes Musicalitat.cat i Discos.cat, dues botigues en línia que constitueixen l’aparador més gran de música en català de tots els temps. Els dos portals plegats ofereixen al públic una oferta que comprèn més de 45.000 cançons en català, 1.500 artistes i grups, 13.000 discos físics i digitals, 1.100 llistes de Spotify i més de 2.700 hores d’enregistraments.

Segons els promotors, aquesta iniciativa neix després de constatar que en els darrers anys s’ha produït un tancament massiu de botigues de discos i que el nombre d’espais on trobar música publicada en català s’ha reduït fins al punt que avui no arriba a la dotzena. Els pocs que es mantenen estan situats en grans superfícies i orientats a la música mainstream distribuïda per multinacionals, fet que limita al mínim l’espai de la música creada en català. D’aquí sorgeix la necessitat d’aquest projecte, que es vol consolidar com el canal de distribució més efectiu per a la venda de música en català en suport físic.

Els dos portals permeten cercar artistes filtrant per gènere i àlbums i ofereixen la possibilitat d’adquirir CD i vinils que es poden enviar a qualsevol país del món. Les característiques de Musicalitat.cat i Discos.cat fan que aquestes plataformes siguin molt més que simples aparadors musicals i esdevinguin eines que faciliten cercar, investigar i descobrir nous artistes, així com un banc de dades que salvaguardarà per al futur una part molt important de la cultura catalana ara en risc de desaparició. Les característiques complementàries de Musicalitat.cat i Discos.cat permeten arribar a vetes de mercat específiques, la qual cosa afavorirà la distribució de música catalana entre sectors que fins ara no n’estaven comprant en suport físic per l’escassetat de punts de venda.

El contingut d’aquests portals web s’actualitza setmanalment a partir de les novetats discogràfiques dels segells registrats. Els usuaris que ho desitgin es podran inscriure a un butlletí que els permetrà estar al dia de l’actualitat musical del país. Les plataformes també permeten accedir a prevendes de discos abans de la data de sortida al mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.