Societat

LLEURE

Mig país de festa major i pendent del cel

La setmana de la Mare de Déu d’Agost és la més farcida de festes majors de l’any. A les comarques gironines, plenes de forasters en aquestes dates del de mes, les festes majors broten arreu. Aquest any, la pluja plana amenaçadora arreu. Tres exemples són destacats i expliquen l’efervescència ociosa de les dates, tots a l’Empordà. La capital del Baix, la Bisbal, bull des de dimecres de festa grossa. La Promenade, el correfoc de d’avui, divendres 16 i el ball de Dracs Mini, de dissabte 17 i el correfoc Xiqui, de diumenge 18 figuren entre els actes amb més requesta.

Sant Genís, a Torroella

Pocs quilòmetres més enllà, a Torroella de Montgrí, dissabte es donarà el tret de sortida de la Festa Major de Sant Genís amb el correfoc. Es tracta d’un dels actes més tradicionals i esperats de la festivitat i anirà a càrrec dels Ducs del Foc amb l’acompanyament de Les Gàrgoles de Banyoles i els Pim Pam Pum d’Olot. La cultura popular, la música i les activitats familiars són les protagonistes. A Platja d’Aro també estan de festa tota la setmana. S’han programat una trentena d’activitats a l’aire lliure, especialment a l’entorn de la plaça del Mil·lenari i de la plaça Major. La música, l’animació infantil i la cultura popular són les grans protagonistes de la programació dissenyada per la regidoria de Cultura.

Les entitats locals tenen en aquestes festes un pes important en l’organització. Només són tres exemples. També fan festa, però, a Banyoles (les Festes d’Agost), a Amer, a Sant Hilari, a Salitja, a Cervià, i també a Ribes de Freser.

Més de 50 activitats, a l’Escala

La festa major de l’Escala 2024, que se celebrarà del 30 d’agost al 2 de setembre, inclourà una cinquantena d’activitats, com ara la possibilitat d’enlairar-se amb globus aerostàtic o la recuperació del popular tobogan aquàtic. Els actes previs s’inicien abans, el 23 d’agost, amb la Marxa Nocturna de l’Anxova, tot i que se celebrarà la 15a Travessa de Natació (24 d’agost), la 34a Trobada Gegantera (25 d’agost), l’Obert de Tennis i Pàdel (del 26 al 30 d’agost) i la cloenda del cicle de sardanes d’estiu (28 d’agost). La diada de Santa Màxima, s’ha programat el Festival Nàutic, seguit de l’ofici solemne. A la tarda i vespre hi ha el concert i ball de festa major, amb l’orquestra La Selvatana. I la programació es tanca amb els focs d’artifici i l’últim concert, millorant l’acústica, amb Banda Neon i Dj Calvins, a la plaça de l’Univers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.