Societat

societat

La justícia de Groenlàndia prorroga la detenció del defensor de les balenes Pau Watson

El tribunal de Nuuk allarga la presó preventiva de l’activista ecologista fins al 5 de setembre

El tribunal de districte de Sermersooq a Groenlàndia, regió autònoma de Dinamarca, ha decidit aquest dijous ampliar fins al 5 de setembre la presó preventiva a l’activista ecologista i defensor de les balenes Paul Watson, sobre el qual pesa una ordre d’arrest internacional, informa l’agència Efe.

Watson, de 73 anys i de nacionalitat canadenca i nord-americana, va ser detingut el 21 de juliol passat quan el seu vaixell va arribar a Nuuk, la capital de Groenlàndia. Aleshores un tribunal va decretar el seu ingrés a presó preventiva fins al 15 d’agost.

L’arrest obeïa a una ordre emesa per Interpol el 2012 a instàncies del Japó, que acusa l’activista d’atacar i obstruir els baleners en dos incidents el 2010.

Durant l’audiència, la fiscalia va demanar presó preventiva per Watson amb l’argument que hi ha risc de fugida, així com donar temps al Ministeri de Justícia per examinar la petició d’extradició formulada per les autoritats del Japó.

La defensa de Watson, que ha apel·lat la decisió judicial, va defensar la innocència de l’activista i va denunciar que el cas té caràcter polític.

En el moment del seu arrest, Watson es dirigia a una missió al pas del Nord-oest com a part de la campanya batejada #OpKangeiMaru, destinada a interceptar un nou balener japonès en el Pacífic Nord.

L’activista, que ara dirigeix una fundació que porta el seu nom, la Fundació Capità Paul Watson (Cpwf), també va ser responsable de la Sea Shepherd Conservation Society, i és conegut per la seva participació en la sèrie de televisió Whale Wars i les seves batalles amb els baleners.

Més de setanta polítics de diversos països van enviar una carta a la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, a principis d’agost, demanant l’alliberament de Watson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia