Societat

mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Es tracta dels cotxes i motos de residents i treballadors de la Barceloneta

Gairebé 11.000 vehicles de residents i treballadors de la Barceloneta ja estan acreditats per moure’s durant la Copa Amèrica, que arrenca el 22 d’agost i durarà fins a finals d’octubre.

Des de l’oficina d’acreditacions –coordinada des del districte de Ciutat Vella per l’empresa municipal BSM (Barelona Serveis Muncipals) i el mateix Port de Barcelona– s’han tramès ja 10.998 acreditacions a persones que viuen o treballen la Barceloneta o disposen d’una plaça d’aparcament al barri en àrea verda o aparcament públic o privat. L’Ajuntament ha establert un dispositiu per fer arribar les acreditacions, que serviran per tots els dies i especialment pels dies de competició que s’hagi de restringir l’accés als cotxes.

En declaracions a l’ACN, el tinent d’alcaldia de Seguretat i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, assegura que durant la competició pot haver-hi “concentracions”, però remarca que en tot cas les restriccions d’accés no seran per als veïns, que podran “entrar i sortir” de la Barceloneta.

Les acreditacions s’han fet, diu Batlle, per garantir facilitar aquest accés als veïns i que el conjunt de l’operació no “dificulti” el conjunt de la mobilitat. Tot i que admet “la complexitat” de l’esdeveniment, el tinent assegura que és un dispositiu “concentrat en l’espai” i ho compara amb la major complexitat de tancar la ciutat per a una etapa de la Volta a Espanya, per exemple. “Hem de fer front a les contingències, però no produirem un tancament ni un col·lapse a la mobilitat”, indica.

D’altra banda, l’accés en transport públic, a peu i en bici estarà garantit, així com el servei de taxi, les motocicletes o els vehicles de mobilitat personal i vehicles de serveis o de distribució urbana de mercaderies.

De dos tipus

Les acreditacions poden ser de dos tipus, per a circulació i estacionament, bàsicament per a residents, o només per circula desencotxar per la zona, principalment per les persones que treballen a la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart
mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Barcelona
URBANISME

Concurs de projectes per al Pla de Millora Urbana de la Mariola

Lleida

Les platges de Calella i Llafranc tenen una concentració de microplàstics per sota de la costa catalana

PALAFRUGELL
salut

Manresa serà seu del Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom

Manresa