Societat

successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Els Bombers han rescatat la matinada d’aquest divendres diversos veïns d’un bloc de pisos de Lleida amb una autoescala, després que es confinessin per un incendi al quadre de comptadors de l’edifici situat al carrer Albareda de la partida de Llívia. El foc, que ja està extingit, ha provocat que l’escala de la comunitat s’omplís de fum. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha donat l’alta in situ a tres dels veïns afectats, mentre que la resta –5 homes, 3 dones i 1 menor d’edat– han estat traslladats a l’Hospital Arnau de Vilanova en estat menys greu. El cos de Bombers ha rebut l’avís de l’incident poc després de la una de la matinada i ha destinat tres dotacions al lloc dels fets.

L’alcalde accidental de Lleida, Carlos Enjuanes, ha explicat que 8 dels 9 traslladats a l’Hospital Arnau de Vilanova han estat donats d’alta després de sotmetre’s a proves d’oxigenació, mentre que una persona continua ingressada en observació de forma preventiva. El foc ha afectat 20 nuclis familiars.

Pel que fa als danys materials, l’estructura de l’immoble no ha quedat afectada i els veïns poden tornar a casa seva. Tot i això, els subministraments d’aigua i llum estan tallats amb la previsió que es restableixin el proper dilluns. Per això, alguns afectats han optat per reallotjar-se en cases de familiars i amics. De fet, al llarg del matí s’ha vist com veïns entraven al bloc de pisos i en sortien amb maletes i bosses amb les seves pertinences.

En relació amb els fets, una de les afectades, la Núria, ha explicat que estava a casa seva quan “de sobte” va sentir explosions. “Es va tallar la llum i un cop vaig sortir al passadís una veïna va cridar que hi havia un incendi”, ha explicat.

Es tracta d’un incendi en un bloc de pisos que es troba actualment en procés judicial per passar a mans de la Sareb. Per la seva banda, la Núria ha explicat que a l’edifici hi ha pisos “buits” i hi ha hagut ocupacions “il·legals”.

Enjuanes ha apuntat que la hipòtesi de l’incendi, que va provocar una gran columna de fum i l’expectació entre les persones que participaven als actes de festa major, és la manipulació del quadre de comptadors de la llum. Concretament, al lloc dels fets es van desplaçar 6 patrulles de la Guàrdia Urbana de Lleida, 3 de Mossos d’Esquadra, 3 del SEM i 3 de Bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart