Societat

infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Fa nou mesos que van començar les obres

S’ha ampliat la zona de joc infantil, traslladat i millorat la zona d’esbarjo de gossos i creat una nova pista multifuncional

La primera fase de les obres de millora del parc de l’Espanya Industrial, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, s’acaba aquesta setmana després de nou mesos de treballs. Amb un pressupost de 864.000 euros, l’obra ha millorat l’accessibilitat de les activitats lúdiques, ha ampliat la zona de joc infantil, ha traslladat i millorat la zona d’esbarjo de gossos i ha creat una nova pista multifuncional. L’actuació és un dels projectes pensats i escollits per la ciutadania en el procés de Pressupostos Preparatius del 2020, on la proposta de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i del Centre Social de Sants per reformar el parc va ser la més votada, amb 3.351 vots.

El treball conjunt de les associacions i la capacitat per fer compatibles les demandes veïnals i la capacitat pressupostària ha servit per millorar els usos, la vegetació i les instal·lacions del parc. Per una banda, s’ha ampliat l’espai de l’àrea de joc del parc, d’uns 1.180m2, i s’hi ha afegit un pòrtic de gronxadors amb diferents tipus de seient sobre paviment de cautxú. També s’ha instal·lat un llit elàstic i s’han mantingut dues estructures de multi-jocs. A les instal·lacions, s’han incorporat tot d’elements accessibles que busquen donar resposta a infants de diverses edats i interessos, a més de garantir l’accessibilitat a les principals activitats lúdiques.

També s’ha fet un gran espai per a diferents activitats a l’aire lliure i una nova pista esportiva multifuncional i s’ha arranjat la zona de petanca, de 470 m2, i la zona de ping-pong, per millorar-ne la funcionalitat. A banda, la zona d’esbarjo de gossos s’ha traslladat a un altre lloc, per tal de reduir l’impacte derivat de la presència freqüent de gossos a la zona. A partir del setembre, el parc comptarà amb una nova àrea de cal·listènia, de 170m2, i es restauraran escultures per preservar el patrimoni històric de l’espai.

Segons destaca l’Ajuntament en un comunicat, tot aquest conjunt d’actuacions han servit per reordenar la circulació i els espais d’estada i d’activitats del parc i persegueixen l’objectiu de potenciar dinàmiques socioculturals en les diferents zones, a més de millorar la qualitat dels espais la convivència entre les persones usuàries del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia