Societat

LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

Els Comuns-Sumar han registrat aquesta setmana, al Congrés dels Diputats, una bateria de preguntes referents als accessos al camí de Can Juncadella, a Lloret de Mar, i a la tinença d’armes de foc per part de la vigilància privada de la propietat.

El camí de Can Juncadella és d’ús públic, tal com va sentenciar el Jutjat número 3 del contenciós-Administratiu de Girona i ratificat al 2020 per part del Tribunal Suprem, però continua tancat al públic malgrat les sentències i les mobilitzacions ciutadanes encapçalades per l’Associació Ciutadana SOS Lloret i SOS Costa Brava, que des de que fa dècades en demanen l’obertura davant la inacció de la finca.

En una nota de premsa, els Comuns-Sumar denuncien que, a aquesta situació, s’hi suma que diàriament les persones que intenten fer ús del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella es troben amb avisos per megafonia, cartells intimidatoris i senyals de prohibit el pas a vianants, que contradiuen l’ús públic que té. A més, la propietat de la finca hi té personal de seguretat privada armada que “exhibeix armes de diferent calibre” amb intenció dissuasiva per part d’aquests agents privats.

Els Comuns-Sumar han preguntat al Govern si l’ús d’armes s’ajusta a la normativa vigent recollida al Reial decret 137/1993, de 29 de gener, pel qual s’aprova el Reglament d’Armes, en desenvolupament especial de la Llei de Seguretat de Ciutadana. Júlia Boada, diputada de Comuns-Sumar per les comarques gironines, denuncia la situació i afirma que “és inadmissible que després de 15 anys de litigis i amb sentències a favor de l’ús públic, la ciutadania encara no pugui fer ús del camí i sigui intimidada pel personal de seguretat privada armada”. A més, el diputat Fèlix Alonso, membre de la Comissió d’Interior, ha preguntat si la Direcció General de Policia té constància i ha autoritzat la tinença d’armes als voltants de la finca i si les armes estan censades. “Cal acabar amb aquesta impunitat i que la població pugui accedir a un camí d’ús públic”, afegeix Boada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recomana abordar les causes estructurals del top manta

Barcelona
FIGUERES

Milloren la seguretat de la cruïlla del Camí Vell de Vilatenim amb il·luminació

FIGUERES
SALT

Es manté la bonificació del 50% del preu del bus als joves de 16 a 25 anys

SALT
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS
GIRONA

La Fundació ”la Caixa” facilita la contractació de 600 persones vulnerables

GIRONA
LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

LLORET DE MAR
Societat

Sant Pere de Torelló estima el cost dels desperfectes de la pedregada en 50 milions

Sant Pere de Torrelló
girona

La Policia Nacional incorpora 22 nous subinspectors

GIRONA