Societat

societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Salvador Illa

Rubí ha fet aquest migdia un minut de silenci per condemnar el doble crim masclista d’ahir, en el qual van morir una dona del municipi i una altra de Castellbisbal presumptament a mans de la seva parella i exparella, un policia jubilat que després es va suïcidar. L’acte de condemna ha comptat amb la participació del president Salvador Illa, el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, l’alcaldessa accidental Marta Oliva Marín, i representants dels Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, cos on el presumpte assassí va treballar durant més de 40 anys. “Estem consternats, però no podem defallir, cal perseverar en la denúncia contra la violència masclista”, ha dit Illa en el seu segon acte públic com a president de la Generalitat. Illa ha recordat que, des de principis d’any, a Catalunya hi ha hagut 20 assassinats masclistes –amb cinc menors morts– i ha assegurat que el govern “actuarà amb la màxima contundència i amb tots els recursos disponibles”, informa l’ACN.

A Castellbisbal, el minut de silenci s’ha convocat per avui a les 7 de la tarda, a la plaça de l’Església. L’ajuntament ha suspès tots els actes de Festa Major i ha decretat tres dies de dol oficial. Les dues dones assassinades eren la parella i exparella del suposat autor dels fets, Juan Fortuny de Pedro, excap regional d’Operacions de la Policia Nacional a Catalunya. La seva trajectòria professional havia estat molt lloada i el govern central es planteja ara retirar-li a títol pòstum les condecoracions obtingudes. “En 44 anys de professió ha estat condecorat absolutament per tots els cossos policials”, ha recordat en l’acte de condemna de Rubí el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, que ha indicat que s’està a l’espera de la investigació dels Mossos d’Esquadra, que actuen com a policia judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala
GIRONA

Netegen l’espai entre el carrer del Pruner i el torrent de la Font de la Pólvora

GIRONA