Societat

Itàlia

Localitzen quatre cossos al iot enfonsat a Sicília

Encara no ha transcendit la identitat dels cadàvers, però

Continua la cerca dels desapareguts en el naufragi

Els submarinistes dels bombers han localitzat aquest dimecres els cossos de quatre dels sis desapareguts en el naufragi del veler Bayesian davant la costa de Sicília, segons informen aquest dimecres mitjans italians.

Els cadàvers han estat localitzats a l’interior del iot enfonsat i dos d’ells ja han estat recuperats i traslladats a terra. De moment no ha transcendit la identitat de les víctimes. L’única mort confirmada fins ara és la del cuiner Recaldo Thomas, el cos del qual va ser recuperat dilluns. Des d’aleshores, els equips de rescat cerquen sis desapareguts: el magnat tecnològic britànic Mike Lynch i la seva filla Hannah; el president del banc Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, i la seva dona, Judy, i l’advocat de Lynch, Chris Morvillo, i la seva esposa Neda.

Els submarinistes van aconseguir ahir entrar a l’interior del derelicte, que es troba a cinquanta metres de fondària, a través d’una finestreta. Però les operacions dels bussejadors són complicades pel reduït espai on han de treballar i pel fet que només poden romandre una dotzena de minuts sota l’aigua, incloses els dos que necessiten per arribar fins al vaixell i tornar a la superfície. Segons l’agència Ansa, els submarinistes ja han inspeccionat la cabina del propietari, però sense èxit. Ara intenten accedir a la resta d’estances dels passatgers. Les esperances de trobar supervivents són gairebé inexistents, però la família s’aferra a l’esperança que s’hagués creat una “bombolla d’aire” a l’interior del buc.

La fiscalia e Termini Imerese, a Sicília, ha obert una investigació per determinar les causes per les quals el luxós veler de 56 metres d’eslora es va enfonsar en un minut arran d’un tornado o un esclafit, quan una altra embarcació que estava a la mateixa zona no va patir danys. El sinistre es va produir la matinada de dilluns davant el port de Porticello, a la zona de Palerm. Dels 22 ocupants, quinze van poder ser rescatats per un vaixell proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia