Societat

Estableixen punts de sensibilització a la Garrotxa per prevenir violències de gènere i LGTBIfòbiques

Estableixen punts de sensibilització a la Garrotxa per prevenir violències de gènere i LGTBIfòbiques. Al llarg d’aquest 2024, seran 33 les accions de sensibilització diürnes i de prevenció de les violències de gènere que es realitzaran als municipis de la comarca. Aquesta proposta neix de la campanya comarcal Retalla les violències, enganxa les cures que ha prioritzat aquest 2024 iniciar aquesta línia de treball com a forma de prevenció de les violències de gènere (estructural, simbòlica, psicològica, física...).

Aquests punts de sensibilització diürns estan gestionats per l’entitat Aritja i la sensibilització es porta a terme a través de dinàmiques participatives, fulletons informatius i altres materials creats específicament per aquesta campanya. És mitjançant materials gamificats, marxandatge i documents informatius que es genera un espai per informar-se, qüestionar i reflexionar al voltant de les diverses agressions que vivim, normalitzem i/o exercim en el nostre dia a dia.

Les actuacions es duran a terme en diferents espais de la comarca: mercats setmanals, piscines municipals, camps de futbol, pavellons d’esports, etc. Per arribar, també, a les persones que habitualment no assisteixen a la resta xerrades o accions que es porten a terme en aquest àmbit.

Els punts de sensibilització diürns són una acció més de prevenció que es suma als punts Lila nocturns que, com en altres ocasions, aquest estiu també han sigut presents a moltes de les festes majors dels municipis de la comarca.

La campanya ‘Retalla les violències, enganxa les cures’ es porta a terme des del 2020 a la Garrotxa amb la voluntat de difondre i treballar en la prevenció de les violències masclistes i LGTBIfòbiques contribuint a la identificació, transformació i erradicació de les violències de gènere arreu de la comarca. Enguany arriba a la seva 5a edició.

El projecte està coordinat pel SIAD i el SAI de la Garrotxa i compta amb el finançament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat i el Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya.

Els punts de sensibilització diürns són espais segurs que tenen l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania, prevenir les agressions sexistes i LGTBIfòbiques als espais públics i assessorar i actuar davant les agressions que es produeixin.

Amb l’objectiu de fer sensibilització i prevenció al llarg de tot l’any, i no focalitzar-ho només durant les festes dels municipis i en l’oci nocturn, s’ha creat aquest projecte per fer activitats a tots els municipis al llarg de diferents mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia