Societat

Societat

Detingudes dues persones a les festes de Gràcia acusades d’un delicte d’odi i de lesions lleus

L’ateneu independentista la Barraqueta denuncia que l’arrest es va produir després de ser increpats amb insults homòfobs i racistes

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut dues persones, que pertanyen a l’ateneu independentista la Barraqueta, a les festes de Gràcia, a la plaça del Raspall de Barcelona, acusades d’un delicte d’odi i un altre de lesions lleus. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets i comprovar si hi ha més persones implicades en l’incident, segons informa l’ACN. En un comunicat, l’entitat ha denunciat els fets. Asseguren que a l’hora d’acabar la festa a la matinada d’ahir, un grup nombrós de persones va accedir a la plaça per “increpar i amenaçar” els assistents “amb violència i insults homòfobs i racistes”. Des de l’ateneu els van expulsar i mitja hora després dos integrants de l’organització van ser detinguts. A l’escrit, afirmen que és “intolerable” les “amenaces i comentaris” de la policia cap als organitzadors. En aquest sentit, apunten que els agents els van avisar que havien “observat” els fets “des del principi” i que així els “posaven a lloc”. Denuncia “l’actitud repressiva, persecutòria i alliçonadora” dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, “permissiva amb els provocadors i venjativa amb els organitzadors”, diuen. Exigeixen la retirada de les denúncies i una disculpa pública de la regidora del districte, Laia Bonet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.