Societat

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

La Paeria de Lleida es personarà com a part en les causes per delictes que generin alarma a la ciutat. Així ho transmès avui l’alcaldessa accidental, Carme Valls, a la ciutadania. Valls ha mantingut una trobada amb el veïnat del Clot, arran de l’agressió que va haver-hi la matinada de dilluns a Alcalde Porqueres, i ha anunciat que la policia local intensificarà els controls de seguretat a la zona. Valls ha fet una crida a la calma davant d’aquest fet aïllat i ha destacat la ràpida actu ació policial per detenir l’agressor, que segueix a la presó. L’alcalde Fèlix Larrosa ha convidat ja a la nova consellera d’Interior, Núria Parlon, a visitar la ciutat per tractar sobre les qüestions vinculades a la seguretat.

Segons Valls, quan hi ha un problema amb un barri, el que fa el govern de la Paeria és parlar amb l’associació de veïns “des del minut zero” per veure de quina manera es pot continuar treballant per millorar la seguretat. En referència a l’incident amb una agressió amb arma blanca que va haver-hi al carrer Alcalde Porqueres la nit de diumenge a dilluns, Valls ha remarcat que les dues persones implicades van ser detingudes i que l’agressor segueix en presó preventiva.

Per això, ha remarcat que l’Ajuntament es personarà com a acusació en aquests delictes mentre que, en paral·lel, la policia local reforçarà els controls de seguretat, les nits del cap de setmana, i també les inspeccions als locals d’oci al Clot.

La presidenta de l’Associació de Veïns, Montse Salvatella, ha manifestat la indignació a la zona amb els fets ocorreguts a Alcalde Porqueres i les molèsties al descans del veïnat, però ha agraït les actuacions i els controls que es fan darrerament i que haurien millorat la tranquil·litat del barri, sobretot a la zona de la plaça del Treball i el carrer Ramon Llull, des del tancament de dos bars el mes passat.

L’alcaldessa accidental també ha recordat que la Paeria celebrarà el pròxim 17 de setembre a la Llotja una jornada del Pacte per la convivència i el civisme a la ciutat de Lleida. L’Ajuntament insisteix que s’acaba d’aprovar també el Pla Local de Seguretat i té oberta una convocatòria de 19 nous agents, així com un concurs per contractar un nou projecte de tecnologia aplicada a la seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Jon Irazabal, historiador i expresident de la fira Durangoko Azoka

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona
canvi climàtic

Les morts per calor a Europa es podrien triplicar a finals de segle

barcelona