Societat

Un 25% de positius en consum d’alcohol en els controls de la Policia Local

La quarta part dels conductors que han passat un control d’alcoholèmia de la Policia Local de Palafrugell aquest agost ha donat positiu. En concret, s’han aturat fins ara 321 vehicles i 58 conductors han donat positiu per alcoholèmia. També s’han detectat cinc casos positius en la prova de consum de drogues i tres persones s’han negat a fer les proves obligatòries. A més, s’han instruït diligències penals per un delicte contra la seguretat del trànsit a vuit d’aquestes persones. Aquests controls s’han fet en el marc del dispositiu de la Policia Local Gaudeix l’estiu amb seny, amb l’objectiu d’incidir i millorar els àmbits, d’ordre públic, civisme i seguretat del trànsit.

Durant els controls, s’han detectat mitjançant la unitat de Dron del cos policial diversos vehicles que feien maniobres evasives per evitar el control. Dos vehicles van ser sorpresos intentant fer un canvi de conductor, un altre vehicle va realitzar un canvi de sentit incorporant-se en direcció prohibida i creuant la mitjana per un pas de vianants, i tres més van ser detectats mentre intentaven fugir per un camí rural proper. Tots van ser identificats i denunciats.

D’altra banda s’ha intervingut en set accidents de trànsit en els quals el consum d’alcohol ha estat un factor determinant al volant. La majoria dels accidents i proves positives s’han detectat en controls realitzats coincidint amb el tancament de l’oci nocturn i on la majoria de conductors eren joves.

Tant l’Ajuntament de Palafrugell com la Policia Local fan una crida a “la responsabilitat” i recorden que el consum d’alcohol i drogues són un “factor de risc” en la conducció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Impulsen una campanya per decorar la persianes de comerços al barri de Sant Antoni

Barcelona

Sant Feliu de Guíxols adquireix sòl per a uns 70 pisos de lloguer públic

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Infraestructures i serveis

La línia L4 torna a la normalitat després d’un mes d’obres

Barcelona
Societat

El servei de primera acollida de Reus atén 280 persones en sis mesos

Reus
Societat

Entra en erupció un volcà a Islàndia per sisena vegada des de desembre

barcelona

Més de 70 cigonyes mortes per electrocució en només cinc dies

GIRONA

Un 25% de positius en consum d’alcohol en els controls de la Policia Local

PALAFRUGELL
SALT

Acaben els treballs de reforma de la pista del poliesportiu

SALT
ROSES

Finalitzen les obres de reurbanització del carrer Llotja

ROSES