Societat

Societat

Entra en erupció un volcà a Islàndia per sisena vegada des de desembre

L’activitat magmàtica ha obligat a evacuar, de nou, la localitat de Grindavik

Les autoritats d’Islàndia han confirmat aquest divendres una nova erupció volcànica a la península de Reykjanes, al sud-oest de l’illa, la sisena des de desembre. La nova erupció ha obligat a evacuar, de nou, la petita localitat de Grindavik.

L’inici de l’erupció es va produir pocs minuts abans de 2/4 de deu de la nit (hora local) després d’un potent terratrèmol. En concret, segons les actualitzacions de l’Oficina de Meteorologia d’Islàndia, l’erupció s’ha produït en una fissura que s’està estenent cap al nord, per la qual cosa no afecta de moment Grindavik, i té una longitud estimada de 3,9 quilòmetres. L’organisme, segons recull Efe, també ha alertat que hi ha una activitat sísmica considerable a l’extrem nord de la fissura.

La zona havia restat inactiva durant gairebé 800 anys fins a principi de l’any 2020, quan va començar una intensa activitat sísmica a la península, i el magma va començar a emergir l’any següent. Isavia, l’aeroport nacional del país i proveïdor de serveis de navegació aèria, dit en un comunicat que “els vols estan operant amb normalitat, tot i l’erupció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.