Societat

La fiscalia demana que empresonin els detinguts pels incidents del derbi

La fiscalia demana al jutge de guàrdia que els cinc boixos nois detinguts pels Mossos d'Esquadra pels incidents del derbi entre el Barça i l'Espanyol, dissabte a l'Estadi de Montjuïc, siguin empresonats provisionalment, mentre continua la investigació judicial del cas. Segons una nota de la Fiscalia Superior de Catalunya, hi ha "sòlids indicis" de la culpabilitat dels arrestats, assenyalats pels Mossos d'Esquadra com els autors del llançament de diverses bengales.

Els cinc arrestats, veïns d'Anglès i de Girona d'entre 18 i 28 anys, seran acusats pel fiscal d'un delicte de desordres públics agreujat, ja que es va produir en un esdeveniment de masses. Les condemnes, per tant, poden ser de fins a quatre anys i mig per a cada acusat si són condemnats, circumstància que justifica la petició de la presó provisional, ja que supera els dos anys.

Segons la fiscalia, els autors del llançament de les bengales van causar "un greu risc per als aficionats" que eren al camp, dotze dels quals van haver de ser atesos de lesions lleus per la Creu Roja al mateix estadi. A més, recalca el comunicat, l'agressió estava "prèviament organitzada", ja que els seguidors radicals del Barça havien distribuït fulls volants que cridaven a "acomiadar l'Espanyol de la ciutat tal com es mereix", ja que era l'últim derbi que es jugava a Montjuïc, perquè els pericos es traslladen al nou estadi, a Cornellà de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.