Societat

comerç

36 botigues de carcasses i de mòbils en un sol carrer del Raval

36 botigues de carcasses de mòbils i de reparació de mòbils tenien la persiana apujada aquesta setmana al carrer Sant Pau de Barcelona: 33 entre la cantonada del Liceu i la rambla del Raval i 3 més entre la rambla del Raval i la ronda de Sant Pau. Moltes ocupen establiments on hi havia hagut botigues històriques, com ara la de l’antiga llibreria especialitzada en obres de teatre Millà, que manté l’aparador de fusta on s’exposaven les obres. “N’han tancades moltes, perquè l’any 2018 n’hi havia 58”, explica Jordi Bordes, gerent de l’Eix Comercial del Raval. Aquesta entitat està molt d’acord amb les paraules que ha dit, aquesta setmana, el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, en el sentit que “caldria eliminar del districte establiments que fan activitats que no aporten res”, tot posant d’exemple, precisament, les de telefonia mòbil. “Estem totalment d’acord amb el que ha dit ara Albert Batlle, que ja ho havien dit abans els responsables dels anteriors governs municipals. De tots. Nosaltres veiem que tothom té molt bona voluntat i diu moltes coses, però no s’hi pot fer res sense el més essencial: la regulació del preu dels lloguers”, manté Bordes. El gerent de l’Eix Comercial del Raval assegura que, ara mateix, el lloguer mitjà dels locals del carrer Sant Pau són 2.000 euros al mes, els del carrer Joaquim Costa estan a 2.500 euros al mes i els de la rambla del Raval, a 5.000 euros al mes. “Naturalment, si es vol fer barri i tenir comerç de tot no es poden demanar aquests preus pel lloguer. Ara, el comerç ha canviat molt i molta gent compra directament a Amazon, per això al barri només hi tenim serveis, que és l’única cosa que no es pot comprar per internet.”

Jordi Bordes explica que els establiments del carrer Sant Pau de telefonia mòbil i carcasses eren, fa uns anys, quan va arribar en massa la immigració al barri, locutoris. “Quan es van universalitzar internet i els mòbils, la gran majoria d’aquests locutoris van deixar de funcionar, perquè tothom ja podia trucar amb el seu propi telèfon. Aleshores, van començar a obrir-se les botigues de mòbils.” Segons explica Bordes, “abans del Brexit, molts immigrants compraven a Barcelona, perquè els telèfons eren més barats aquí que al Regne Unit”, però ara, com que no els poden passar per la frontera, surten més car, “per això estan començant a tancar aquestes botigues”. “A canvi –explica–, s’estan obrint moltes perruqueries d’homes”, que utilitzen majoritàriament els musulmans per arreglar-se la barba i els cabells per anar a la mesquita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia