Societat

LA CRÒNICA

La copa Amèrica des del Race Village

És un espai gratuït amb bars, lavabos i un escenari amb pantalles gegants per seguir la competició

No és fins a les dotze del migdia que obre el Race Village, un gran espai de 25.000 m² situat al moll de la Fusta que fa de punt de trobada dels barcelonins, catalans d’altres localitats i turistes estrangers que s’interessen per les regates de la copa Amèrica. El segon dia de les regates preliminars (perquè la competició en si mateixa no comença fins dijous que ve, dia 29), molta estona abans de l’obertura d’aquest espai i sota un sol de justícia, ja hi ha gent rondant amunt i avall pel port admirant els grans velers i iots de luxe que hi ha ancorats i que deixen el públic amb la boca oberta. La majoria són turistes internacionals.

Un cop obert el Village, a dintre hi ha moltes coses per fer per esperar que, cap a la una, els velers que competeixen surtin de la seva base i es facin a la mar i que a partir de les dues i fins a les cinc de la tarda les pantalles gegants instal·lades al recinte retransmetin la regata (que es pot veure estirat en una gandula còmodament). Es pot visitar una exposició sobre com acabarà sent quan estigui acabat el nou Port de Barcelona i l’aposta per l’economia blava, per exemple, o es pot anar a esmorzar a un dels estands instal·lats en aquest lloc, el de la pastisseria Hofmann, posem per cas, que té un taulell ple de magdalenes i croissants. És una bona opció si tenim en compte que la Hofmann ha estat considerada diverses vegades la millor pastisseria de Catalunya i que els seus croissants de mascarpone són considerats dels millors artesans del país. Si es vol fer un “esmorzar de forquilla” o un predinar o un berenar o un sopar, es pot anar a la parada del xef Nandu Jubany, on no hi falten les seves preuades croquetes, o també es pot anar a la botiga on hi ha samarretes, gorres, motxilles i altres objectes que fan referència a la competició i a cada un dels equips participants.

A banda i banda de l’espai que és el Race Village hi ha bars per prendre alguna cosa i taules i cadires per asseure’s, també hi ha lavabos i diversos espais amb unes màquines per treure aigua fresca i poder reomplir les ampolles per beure, una novetat que aquests primers dies la gent encara no sap com funciona i prem per tots cantons l’aparell fins que descobreix el botó de la dreta, que és el que fa que s’engegui l’aigua.

Al centre del macroespai hi ha un gran escenari on als vespres i algunes tardes hi haurà espectacles, una programació cultural (música, dansa, cultura popular) coordinada per l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub). Amb aquest espai, que és gratuït, i des d’on es poden seguir les vicissituds de la copa Amèrica a distància (per al rigorós directe millor anar al Maremàgnum, a la platja, pujar a una golondrina), es pretén involucrar la ciutadania en aquesta festa esportiva, que és la competició més antiga (i elitista) del món i també un dels millors negocis del món.

Al voltant del Race Village (més ple a partir del migdia i a la tarda) es poden veure alguns dels hotels que tenen més vistes al mar i que són, per tant, dels més cars de la ciutat, com l’Hotel Vela, que ahir una plataforma l’anunciava a més de 500 euros una nit en habitació doble, o l’Hotel Duquesa de Cardona, que estava anunciat a uns 300 euros l’habitació doble per nit. En aquest darrer hotel aquest juliol s’hi ha inaugurat una nova barra de bar a la terrassa, la de la mítica cocteleria Boadas del carrer Tallers tocant a la Rambla, al Raval, que l’any passat va celebrar 90 anys d’història. El sector hoteler (que calcula aquest estiu una ocupació del 87%) és un dels que estan més contents amb la celebració de la copa Amèrica, no pel volum en si de turistes que porta en concret aquesta competició, que en porta però tampoc tants (tot i que sí molt adinerats), sinó per la projecció que suposa. “És una molt bona notícia que la ciutat hagi recuperat acollir aquestes grans cites esportives a nivell internacional”, diu Manel Casals, director general del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), que manté que aquest esdeveniment “és un molt bon aparador mundial per a Barcelona, que portarà imatge i un prestigi excepcional per a la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia