Societat

Arriba al Zoo de Barcelona una femella de panda vermell

Es tracta d’una espècie originària de l’Himàlaia en perill d’extinció

El Zoo de Barcelona compta amb una nova inquilina: la Diki, una femella de panda vermell, una espècie originària de l’Himàlaia que es troba en perill d’extinció. L’arribada de la Diki a Barcelona forma part del Programa Europeu d’Espècies en Perill Ex situ de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, i té com a objectiu reforçar la població d’aquesta espècie a Europa. Aquest exemplar va aterrar a Barcelona el passat 28 de juny procedent del Parc Animalier d’Auvergne. Té un any d’edat i fa setmanes que conviu amb l’Hindi, el mascle de dos anys que ja acollia el Zoo de Barcelona, després d’uns dies d’adaptació al nou espai.

El panda vermell és una animal en perill d’extinció segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Aquest petit mamífer està protegit pel Conveni CITES, l’acord internacional que regula el comerç d’espècies amenaçades. Es tracta d’un animal que viu en una estreta franja al llarg de la serralada de l’Himàlaia des del Nepal fins a la Xina. Les principals amenaces a les que s’enfronta són la pressió humana, a sigui per l’agricultura o la desforestació del bambú; la caça il·legal i i el canvi climàtic. El panda vermell viu en solitari o en parella. És de costums nocturns i es mou pels arbres amb molta agilitat, però no té cap inconvenient en baixar al terra per desplaçar-se i alimentar-se. Se’n coneixen dues subespècies: l’Ailurus fulgens fulgens, que es troba a l’Himàlaia, des del Nepal fins a Assam (Índia), i que és la que es pot veure al Zoo de Barcelona; i l’Ailurus fulgens styani, present al nord de Birmània i el sud de la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.