Societat

municipal

Collboni es marca la prioritat del pressupost abans del pacte amb ERC

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha reprès l’activitat pública prement l’accelerador a fons. Primer la visita al flamant president de la Generalitat i company de partit al PSC, Salvador Illa, després l’audiència al Vaticà amb el Papa Francesc i ara una entrevista a l’agència Efe on marca les que han de ser les prioritats polítiques per aquesta tardor. L’alcalde té clar que el primer objectiu ha de ser el pressupost i articular una majoria que el faci possible i, opta per deixar en un segon pla de prioritats, l’ampliació del govern amb un acord amb ERC i, eventualment, també amb Barcelona amb Comú.

A l’entrevista amb EFE, l’alcalde assegura que “el que és urgent ara és tenir un pressupost per a l’any que ve, perquè alguns projectes de transformació, com el de la connexió del tramvia, o els d’habitatge, necessiten uns pressupostos nous que requereixen l’acord de les forces progressistes”.

L’alcalde subratlla que el seu govern és progressista i que els pressupostos que ell defensa només els pot pactar amb Esquerra o BComú. Sobre la possible entrada d’alguna d’aquestes forces polítiques al seu govern, Collboni afirma que en el seu dia les converses amb ERC van anar “molt bé fins que es van aturar” i confia en reprendre-les aviat, tot i que avisa que fer govern amb els republicans no és ara cap urgència.

L’alcalde considera que es pot governar Barcelona amb només 10 regidors i posa com exemple la “millora” que al seu entendre hi ha hagut amb el pla Endreça, que pretén incrementar la neteja, seguretat i convivència a l’espai públic de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.