Societat

patrimoni

L’Ajuntament es blinda

Quatre pilones noves canvien la fesomia de l’entrada de la casa consistorial de Barcelona

La fesomia de l’entrada principal de l’Ajuntament de Barcelona ha canviat aquest estiu. Aquesta setmana l’espai ha estrenat la nova configuració amb quatre pilones unides per un gran cadenat de ferro flanquejant l’entrada principal i que confereixen un aspecte d’encastellament. Els nous blocs granítics reprodueixen la forma de les altres pilones que ja hi havia a la plaça davant la mateixa façana de l’edifici consistorial.

Les noves pilones, dues i dues a cada banda de l’entrada principal, substitueixen les tanques metàl·liques que fins ara hi havia de forma permanent en aquest indret principal de la plaça, tot i que no es descarta que puguin seguir sent utilitzades a criteri de la seguretat de l’edifici que corre a càrrec de la Guàrdia Urbana.

Les pilones són una còpia exacta de les que ja existien a la plaça, amb una part superior arrodonida, cosa que permet el seu us com a tamboret improvisat. La seva instal·lació ha coincidit amb les obres que hi ha hagut aquest any a la façana municipal on s’ha rehabilitat la cornisa i s’ha millorat la il·luminació de l’edifici, operació duta a terme dins del pla de manteniment del patrimoni municipal.

A la façana neoclàssica de l’Ajuntament de Barcelona, construïda en el primer terç del segle XIX, hi ha l’accés noble a l’edifici consistorial. Aquesta porta és utilitzada per donar entrada a les persones que assisteixen als actes solemnes que es fan al Saló de Cent, situat al primer pis de l’edifici. La resta de persones que accedeixen a l’Ajuntament ho fan pel control de l’edifici novíssim, a la veïna plaça de Sant Miquel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia