Societat

turisme

El Race Village vol apropar l’energia blava i la cultura als barcelonins

El proper dia 31 comença la Regata Cultural

Durant les festes de la Mercè, el Mercè Arts de Carrer es traslladarà al front marítim

Una exposició al Race Village sobre l’economia blava i la innovació que impulsa el Port de Barcelona explicada a través de diversos plafons i personal especialitzat, com la transformació dels sectors tradicionals com la navegació i la pesca i l’exploració de noves indústries amb valor afegit , des de la biotecnologia fins a la tecnologia regenerativa i les energies renovables, que son l’aposta de Barcelona que va paral·lela a la celebració de la Copa Amèrica. Amb l’excusa de la celebració esportiva i la transformació del litoral es vol reactivar l’economia blava. Entre les novetats que es pot veure en aquesta exposició hi ha el hub d’economia, que ocupa el que eren els antics hangars del Port Vell,al moll de Sant Sebastià.

Regata Cultural

El Race Village de la Copa de l’Amèrica, situat al Moll de la Fusta de Barcelona, també vol ser focus d’una gran oferta cultural. Del 31 d’agost al 13 d’octubre s’hi acolliran una vintena d’actuacions de cultura popular local i música, segons va informar l’ajuntament la setmana passada.

Aquesta iniciativa s’emmarca a la Regata Cultural, programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar la celebració de la màxima competició nàutica i que inclou més de 200 activitats de més de 60 entitats, institucions i equipaments de la ciutat.

D’aquesta manera, el Race Village serà l’escenari d’aquestes activitats els dijous, divendres, dissabtes o diumenges a les 19 o les 20.30 hores, amb una proposta musical a càrrec de la programadora Gisela Sais i formada íntegrament per grups musicals locals.

Entre les actuacions més destacades, hi ha concerts de Xarim Aresté (8 de setembre), Clara Gispert (20 de setembre), Queralt Lahoz (22 de setembre), Maria Rodés (3 d’octubre) o Marala (13 d’octubre).

També tindrà lloc ’Sempre Beatles!’, un homenatge al reconegut periodista i músic, Josep Maria Francino, per la seva passió per l’univers de la mítica banda de Liverpool, amb cançons dels britànics que el van apassionar.

Programació escolar

Així mateix, les escoles, entitats i equipaments culturals del districte de Ciutat Vella presentaran una programació pròpia de cultura popular, arts escèniques, arts plàstiques i musicals, fruit d’una convocatòria feta expressament per a aquesta ocasió.

Hi apareixen una actuació de Barcelona Rainbow Singers (15 de setembre), de Falcons de Barcelona (29 de setembre) o la trobada de gegants centenaris (17 de octubre), en el marc de 600 aniversari dels Gegants de la Ciutat.

A la programació, se sumaran també sis actuacions escollides a través d’una convocatòria oberta pel districte de Ciutat Vella, amb l’objectiu que l’escenari principal del Village inclogui també actuacions estretament vinculades al districte i al barri de la Barceloneta.

Entre les propostes seleccionades, hi ha un concert del grup Koyam Project, que dóna visibilitat a la diversitat musical afrollatina del continent americà (12 de setembre) i un altre de Tablao Sud, un quartet de flamenc amb bases de jazz, pop, música clàssica i llatinoamericana (19 de setembre).

D’altra banda, el Port Olímpic es convertirà també en espai de cultura i d’expressió artística, amb una programació diürna que coincidirà amb les regates de dones (Puig Women’s America’s Cup) i de joves (UniCredit Youth America’s Cup), precisament una de les novetats de la Copa de l’Amèrica a Barcelona.

A més, durant les festes de la Mercè, del 21 al 24 de setembre, el Mercè Arts de Carrer (MAC) també es traslladarà al front marítim amb una extensa proposta impregnada d’un relat al voltant del mar que comptarà amb diferents formats.

I el 10 d’octubre tindrà lloc, a la platja de Bogatell, la Cerimònia de la Copa de l’Amèrica, que donarà el tret de sortida, a partir del 12 de octubre, al Match Race Final, desafiament final de la màxima competició nàutica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Inverteixen 1,5 milions en la reforma del carrer de Bordeus a les Corts

Barcelona
Societat

La Seu d’Urgell inicia el control d’una colònia de gats d’un terreny privat

La Seu d’Urgell
Estat Francès

Telegram defensa que compleix amb totes les lleis de la Unió Europea

Barcelona

Instal·len una cinquantena de sensors acústics per detectar fuites d’aigua a la xarxa

Reus

Dinou nois i noies van participar el juliol en la Brigada Jove

NAVATA
Europa

Un turista mort i dos desapareguts pel col·lapse en una glacera a Islàndia

Barcelona
viticultura

Primer aniversari del viver de cellers de l’Alt Penedès

Vilafranca del Penedès

Retencions de 4 quilòmetres a l’AP-7 en sentit Figueres per un accident

MAÇANET DE LA SELVA
turisme

El Race Village vol apropar l’energia blava i la cultura als barcelonins

Barcelona