Societat

Una dona mor atropellada pel tramvia a la Diagonal de Barcelona

Successos

Una dona de 87 anys, Maria C.B., va morir ahir en ser atropellada pel Trambesòs a la Diagonal a l’altura del carrer Fluvià. La víctima, juntament amb una amiga seva, Carme M.B., de 90 anys, estava creuant les vies fora del pas de vianants i quan el tramvia tenia el semàfor verd. La dona va morir a l’acte en ser envestida pel comboi i Carme M.B. va ser traslladada a l’Hospital del Mar amb un pronòstic de ferides lleus i un atac de nervis. L’atropellament es va produir en el cantó muntanya de la Diagonal, per on el tramvia circula en direcció cap a la plaça de les Glòries.

Segons Tram, l’empresa gestora dels dos tramvies –el Trambesòs i el Trambaix–, aquesta és la cinquena víctima mortal. Fins ara havien morts dues persones atropellades pel Trambaix i dues pel Trambesòs. L’accident d’ahir decanta el rànquing per al Trambesòs.

L’accident va passar a dos quarts de dues del migdia quan les dues dones grans passaven pel mig de la gespa. El conductor va activar el fre d’urgència, que és capaç d’aturar el comboi amb pocs segons, i també els senyals acústics, però no va poder evitar l’atropellament. Segons l’empresa, no hi va haver ferits entre les persones que anaven al tramvia malgrat la forta frenada.

El tram central de la línia T-4 del Trambesòs va quedar fora de servei fins a tres quarts de tres de la tarda, deu minuts després que el jutge ordenés l’aixecament del cadàver. Entre dos quarts de dues i tres quarts de tres el tramvia va continuar funcionant en-tre Ciutadella i  les Glòries per una banda i des de l’estació de Sant Adrià fins a la parada de Maresme.

Els atropellats són avis
El primer tram del Trambesòs va entrar en servei el 8 de maig del 2004 i quatre mesos després un home que no va respectar un semàfor en vermell va morir atropellat per un comboi. Un mes després, el 26 d’octubre, el Trambaix, que havia entrat en servei el 3 d’abril, va registrar el seu primer atropellament mortal. En aquest cas va ser una dona de 50 anys, veïna de Cornellà, que va creuar les vies i la va envestir un comboi que circulava a 28 km/h. Tot i que el conductor va aconseguir frenar amb només dos segons i vuit metres, no va poder evitar el xoc. La majoria de ferits o morts pel tramvia són gent gran, i dominen les dones.

L’accident d’ahir es va produir l’endemà que l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, anunciés que els dos trams del tramvia s’uniran per la Diagonal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Terrassa dobla el pressupost per netejar grafits i arriba als 100.000 euros

Terrassa
societat

La Diputació de Girona regula els contractes del món artístic

girona
MEDI AMBIENT

L’àmbit metropolità del Llobregat, hàbitat de 336 espècies protegides

Barcelona
societat

S’intensificaran els controls a motoristes per l’increment d’accidents

girona
Tecnologia

Una incidència informàtica afecta transports, comunicacions i negocis arreu del món

Barcelona

Una incidència tecnològica afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon

Barcelona
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona

El vehicle privat, l’única opció

Barcelona
GIRONA

Un bloc de set pisos al parc Jordi Vilamitjana

girona