Societat

SUCCESSOS

Rubí reafirma la condemna contra el doble crim masclista al Vallès Occidental

Rubí ha rebutjat i condemnat aquest migdia amb cinc minuts de silenci el doble crim masclista de la setmana passada al Vallès Occidental on dues dones, una d’elles veïna del municipi i treballadora municipal, van ser assassinades a trets per un Policia Nacional retirat que després es va suïcidar. Durant l’acte, que ha comptat amb la presència del president del Parlament, Josep Rull, i la consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor, entre d’altres, s’ha denunciat el degoteig “insuportable” de casos de violència masclista i la necessitat de seguir treballant per “plantar cara” a una “xacra” que una societat moderna com la catalana “no es pot permetre”. Companyes de la víctima l’han recordat i han fet una ofrena floral.

Gairebé una setmana després del doble crim, la plaça Pere Aguilera de Rubí ha estat l’escenari d’un emotiu acte de condemna i record de les dues víctimes, especialment de la Pilar, veïna del municipi i treballadora municipal des de feina 20 anys. L’alcaldessa, Anna Maria Martínez ha recordat que una de les víctimes, la Pilar, era veïna de Rubí i treballadora municipal des de feia 20 anys. “La violència masclista sempre és injusta, aclaparadora, negra i buida i quan colpeja tant a prop perceps tota la seva brutalitat”, ha assenyalat durant la lectura del text. L’alcaldessa també ha refermat el compromís del municipi “per plantar cara a la violència masclista”.

Al seu torn, Mar Lobato, companya de feina de la Pilar, ha recordat la seva figura i condemnat un crim que ha trasbalsat a tothom que la coneixia. “La Pilar era una dona lluitadora, amb autoestima, convenciments feministes i empoderada que no tolerava comportaments masclistes”, ha recordat.

Finalitzat l’acte, la consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor, ha deixat clar que la lluita contra la violència masclista continuarà sent una prioritat del seu departament, però ha recordat que acabar amb la violència vers les dones és una responsabilitat de tota la societat que “no pot mirar cap a una altra banda”. Aquí, lamentant l’increment de casos, ha posat més en valor que mai el “feminisme” i ha fet una crida a combatre els discursos d’odi “que són còmplices”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia