Societat

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

El cicle de concerts “Notes al Parc”, que ha tingut lloc entre el 10 de juliol i el 24 d’agost en diferents espais de la ciutat de Girona, ha tancat la vuitena edició amb un total de 3.287 espectadors i una bona valoració per part de l’organització i del públic. Un any més, la iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona es consolida com una peça important de l’oferta cultural d’estiu a la ciutat de Girona.

En aquest sentit, Quim Ayats, tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, ha remarcat que està “molt content que el cicle ‘Notes al Parc’ hagi comptat un any més amb una bona acollida per part del públic, que revalida l’aposta feta per una cultura de proximitat, diversa, descentralitzada i els 365 dies de l’any”. El cicle ha programat una dotzena de propostes, tant de música clàssica com moderna i s’ha tancat amb el concert del jove pianista Xiaolu Zang a la plaça de les Botxes, amb un recital en què el músic xinès ha mostrat una interpretació brillant i de gran personalitat.

En l’àmbit de la música clàssica, també han destacat les actuacions del Bärhof Ensemble, amb un programa dedicat a Brahms i Magrané; Infermi d’Amore, que van presentar un programa enregistrat discogràficament poques setmanes abans a l’Auditori de Girona, o el vibrant duet de violoncel·listes format pels joves Guillem Gironès i Amat Santacana. Per segon any consecutiu, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que va interpretar la “Consagració de la Primavera” d’Stravinsky, va protagonitzar una sessió matinal que va comptar amb l’assistència d’infants procedents del programa municipal de casals d’estiu. El concert del trio de música medieval Intactvs es va haver de suspendre a causa de les pluges intenses que van caure a la ciutat de Girona.

Pel que fa a les músiques modernes, cal destacar que el cicle ha posat en escena diversos projectes vinculats als programes de Suport de La Marfà– entre de Creació Musical de Girona, com el concert de la Girona Jazz Project Big Band & Marta Garret, orquestra resident del centre; el duet Nel·lo & Corcoran –participants a una residència internacional de creació-; el grup femení de música llatina Las Karamba, el darrer disc de les quals ha estat coproduït per La Marfà. o el duet l’Arannà, que han format part del programa d’acompanyament artístic 23-24 i que van omplir de gom a gom la terrassa de l’Auditori de Girona.

Descentralitzant la música

En aquesta vuitena edició, el cicle ha complert els objectius diversos pels quals va néixer: portar la música a l’estiu en escenaris exteriors de la ciutat, descentralitzant així l’oferta musical i apostar per propostes artístiques de proximitat, professionals i de qualitat. En concret, s’han realitzat concerts als barris de la Devesa, el Pont Major, les Pedreres, Santa Eugènia i el Pla de Palau.

El cicle “Notes al Parc” és organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’ICAG, compromès amb la nova llei de paritat

girona
URBANISME

Comencen a enderrocar l’edifici d’El Barco d’Esplugues de Llobregat

Esplugues de Llobregat
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc
societat

L’Acústica comptarà amb un dispositiu de seguretat i neteja format per 190 efectius

figueres
SUCCESSOS

Rubí reafirma la condemna contra el doble crim masclista al Vallès Occidental

Rubí
SOCIETAT

La Generalitat confirma la sanció de 10.000 euros a Sílvia Orriols per un discurs xenòfob

Barcelona

Prohibeixen aparcar a l’entorn d’una gran superfície de Montigalà per evitar el transport il·legal

Badalona