Societat

Societat

Polèmica a Granollers per un taller per fer còctels Molotov a la festa major

L’Ajuntament rebutja l’activitat organitzada per un grup de la colla dels Blaus i dona suport als cossos de seguretat

Els organitzadors es disculpen

Un taller de “Tècniques aplicades de Guerrilla Urbana”, organitzat en el marc de la programació oficial de la festa major de Blancs i Blaus Granollers per Blaucops, un grup de la colla dels Blaus, ha aixecat polseguera la ciutat vallesana. L’activitat incloïa, entre d’altres coses, la fabricació d’un còctel Molotov, el llençament a un ninot d’un policia i fer una barricada amb contenidors. La polèmica generada per l’activitat celebrada ahir al vespre a la plaça de Can Trullàs i que, segons el programa, pretenia ser “una introducció a les principals eines tècnico-tàctiques per a una estratègia subversiva”, ha provocat la reacció tant dels organitzadors com de l’Ajuntament. A través de la xarxa X, els Blaus de Granollers han lamentat “la interpretació” de l’acte. “En cap cas s’ha volgut ofendre els cossos de seguretat ni incentivar la violència”, han apuntat. Segons la colla, “es tractava d’un acte lúdic” en el marc de la festa .

El consistori ha emès un comunicat amb el que dona “suport als cossos de seguretat” i rebutja l’acte, deixant clar que estava organitzat per un grup de la colla dels Blaus. Segons apunta, a més, el consistori “desconeixia el contingut de l’acte”. Tanca el comunicat afirmant que “defensa fermament els valors de la pau i la convivència ”.

Diferents sindicats policials han criticat a les xarxes l’activitat i demanen responsabilitats. El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), per exemple, afirma haver activat, els serveis jurídics perquè “estudiïn les possibles conseqüències judicials ”. La secció sindical de Mossos de CCOO també ha rebutjat en una piulada els fets demanant al nou equip d’Interior que “prengui mesures ”. El Sindicat SAP-FEPOL ha apuntat a les xarxes: “Lamentable imatge i valors que s’estan transmetent als més menuts i joves ”. En la mateixa línia que altres sindicats policials, el SUP ha anunciat que estudia mesures legals davant d’aquesta “barbaritat”, ja que “no pot quedar impune”. “La idea que tenen a Granollers sobre Festes Populars: Ensenyar nens a llençar còctels molotov. Hi ha molts valors democràtics per ensenyar i això no és ni valor ni democràtic”.

La polèmica activitat també ha generat reaccions polítiques. El PP català reclama la dimissió de l’alcaldessa socialista, Alba Barnusell, i anuncia que presentarà una denuncia a la fiscalia per delictes d’odi i discriminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.