Societat

societat

Els joves catalans han de destinar més de la totalitat del sou a llogar un habitatge

L’arrendament d’un immoble sencer s’enfila fins als 1.190,7 euros, gairebé 140 euros per sobre del salari mitjà, segons un informe del portal pisos.com

Els joves catalans han de destinar més de la totalitat del seu sou per llogar un habitatge. Així ho conclou un estudi del portal immobiliari pisos.com recollit per l’ACN, que detalla que l’arrendament d’un immoble sencer a Catalunya s’enfila fins als 1.190,7 euros de mitjana, segons dades del juliol. La xifra supera en gairebé 140 euros el salari mitjà dels joves, que d’acord amb les dades de l’Observatori d’Emancipació Juvenil del Consell de la Joventut d’Espanya a finals del 2023 era de 1.050,77 euros nets en 12 pagues. L’informe avisa que el nivell dels salaris actual “no correspon en absolut” amb els preus de l’habitatge i avança que la tendència alcista dels preus “no sembla que s’hagi d’aturar aviat”.

Tal com passa a Catalunya, els joves de les Balears (1.615,35 euros de lloguer mitjà), Madrid (1.556,34 euros) i les Canàries (1.149,3 euros) també han de destinar més del 100% seu salari al pagament del lloguer. En canvi, entre els territoris amb el lloguer més assequible hi ha La Rioja (390,99 euros), Castella i Lleó (453,6 euros) i Extremadura (462,6 euros).

Al conjunt de l’Estat la mitjana del lloguer per un pis de 90 metres quadrats se situa en els 1.062,9 euros mensuals, 12 euros per sobre del salari. El preu és un 8,5% més alt respecte fa un any, segons pisos.com. Amb les dades sobre la taula, el portal immobiliari considera que “no és d’estranyar” que cada vegada més joves es vegin “obligats” a compartir pis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Dos-cents menors atesos en el programa d’addicció a les pantalles de la Diputació

Barcelona
SOCIETAT

Desocupats dos edificis de Badalona on hi vivien 21 persones

Badalona

El Baix Ter rep una subvenció d’1,16 milions per digitalitzar el cicle de l’aigua agrícola

TORROELLA DE MONTGRÍ

L’excedent d’energia solar municipal se cedirà a la ciutadania

El Prat de Llobregat
mobilitat

Adif inicia la fase de proves a les vies d’alta velocitat a l’estació de la Sagrera

barcelona
societat

Barcelona dota de 5G el front marítim coincidint amb la Copa Amèrica de Vela

barcelona
societat

Els joves catalans han de destinar més de la totalitat del sou a llogar un habitatge

barcelona
societat

Vuit entitats esportives de Mataró acolliran 40 joves amb risc d’exclusió

Mataró

Registren més de quatre animals de companyia en el cens municipal de Girona cada dia

GIRONA