Societat

Estat espanyol

El Marroc investiga l’abordatge d’una llanxa amb migrants per la Guàrdia Civil a Melilla

Fonts properes a la investigació expliquen que l’embarcació envestida tenia matrícula de València

El Ministeri de l’Interior espanyol descarta una investigació interna i socis del govern demanen la compareixença de Grande-Marlaska

La fiscalia del Marroc ha obert una investigació sobre l’incident del passat diumenge en aigües de Melilla en què una patrullera de la Guàrdia Civil espanyola va passar per sobre d’una llanxa amb migrants per interceptar-la.

Fonts properes a la investigació han explicat a Efe que els quatre ocupants de la barca abordada van ser rescatats per la Gendarmeria Marítima marroquina, que els va traslladar al port de Nador, al nord del país magribí. Una d’aquestes persones va ser hospitalitzada en un centre de la ciutat, però en va sortir el mateix dia.

Les mateixes fonts han destacat que la investigació ha revelat que l’embarcació envestida per la Guàrdia Civil estava matriculada a València, i que havia entrat el mateix dia en les aigües marroquines de Nador conduïda per dues persones amb nacionalitat espanyola.

Les autoritats marroquines afirmen que en la gran majoria dels intents de penetrar per via marítima a Ceuta i Melilla des del territori marroquí són embarcacions que provenen d’aquests dos enclavaments espanyols al nord d’Àfrica i embarquen al Marroc immigrants per dur-los en la tornada cap a Ceuta i Melilla.

En canvi, el Ministeri de l’Interior espanyol descarta investigar l’abordatge del passat diumenge davant la platja melillenca d’Horcas Coloradas, malgrat que socis del govern com Sumar i EH Bildu es plantegen demanar una compareixença del titular del departament, Fernando Grande-Marlaska.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia