Societat

religió

L’abat Gasch, nou Visitador de la Província Hispànica de la Congregació Sublacense-Casinesa

És el càrrec superior de la província a la que pertanyen tots els monestir benedictins de l’Estat i d’altres de Portugal, Colòmbia i Brasil

L’abadia acull el Capítol Provincial de la congregació, previ a la celebració del Capítol General que també es farà a Montserrat

El pare abat de Montserrat, Manel Gasch, ha estat l’escollit per ser el Visitador de la Província Hispànica de la Congregació Sublacense-Casinensa de l’Ordre de Sant Benet, de la que el monestir benedictí en forma part. El càrrec, que compatibilitzarà amb el d’abat de Montserrat, és per un periode de vuit anys.

Gasch ha estat escollit en el marc del Capítol Provincial de la Congregació Sublacense-Casinensa, que s’està celebrant, des del dilluns,dia 26, a Montserrat. Aquest capítol provincial serveix també com a preludi del XXI Capítol General de la congregació que també es durà a terme a Montserrat des del divendres 30 d’agost fins al dissabte 7 de setembre. Aquest a més, serà el primer cop que es dugui a terme fora de Roma (Itàlia) i Montserrat ha estat l’escenari escollit en un acte emmarcat en la celebració del Mil·lenari de l’abadia catalana.

El càrrec pel que ha estat escollit Manel Gasch, el de Visitador, és el càrrec superior que se situa al capdavant d’una província de les que integren la Congregació Sublacense-Cassinesa de l’Orde de Sant Benet. La seva funció és la de vetllar pels monestirs que integren la Província, fomentar-ne la unió fraterna i l’ajuda mútua. D’entre les seves obligacions en destaca la de passar la visita canònica cada quatre anys als monestirs que formen part de la Província.

Així mateix, com a nou Visitador entra a formar part del Consell de Visitadors, que juntament amb el P. Abat President, és l’òrgan que governa ordinàriament la Congregació.

La Província Hispànica de la Congregació Sublacense-Cassinesa de l’Orde de Sant Benet està integrat pels següents monestirs: Monasterio de Santa María del Paular (Madrid), Real Abadía de San Julián y Santa Basilisa de Samos (Galícia), Monasterio Benedictino de Lazkao (País Basc), Abadia de Montserrat (Catalunya) amb les seves cases dependents de Santa Maria del Miracle (Solsonès) i Sant Miquel de Cuixà (Codalet), Monasterio de la Santíssima Trinidad (Gran Canaria), Mosteiro de São Bento (Singeverga – Portugal), Abadía de Santa María de la Asunción (Envigado – Colòmbia), Monasterio de Santa María de la Epifanía (Guatapé – Colòmbia), Mosteiro da Ressurreição (Ponta Grossa – Brasil) i Mosteiro da Transfiguração (Santa Rosa – Brasil).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]