Societat

Societat

La Sindicatura de Barcelona recomana la creació d’una comissió de seguiment de les obres de l’L8

Formada per l’Ajuntament i la Generalitat, hauria de fer el control efectiu de les afectacions que suposin les obres al parc de Joan Miró

La sindicatura de Greuges de Barcelona posa les obres de L’8 dels Ferrocarrils i les afectacions que comportaran en el punt de mira. Recomana la creació d’una comissió de seguiment dels treballs formada per l’Ajuntament i la Generalitat que asseguraria la transmissió d’informació sobre l’evolució de les obres i les possibles incidències. La sindicatura apunta, en un comunicat, que farà el seguiment de les actuacions municipals per garantir que, un cop finalitzin els treballs al Parc Joan Miró, es reposin els espais verds i es trasplantin els arbres talats. L’inici dels treballs a la zona ja ha generat queixes. La plataforma Salvem el parc Joan Miró. Fa només uns dies, els veïns van protestar per la tala dels primers arbres afectats per l’inici de les obres aquest agost. De fet, es preveu que s’instal·li el parc logístic per fer possible l’allargament dels ferrocarrils entre la plaça d’Espanya i Gràcia. Segons apunta la sindicatura, l’Ajuntament estima que entre la vegetació damnificada hi ha 75 pins i 19 arbres més, gairebé la meitat palmeres. Per l’ens, tot i que l’Ajuntament no és responsable directe de les obres d’ampliació, sí que ha de vetllar perquè les molèsties siguin “les mínimes possibles i es resolguin el més aviat millor”. Així, apunta que ocasionaran afectacions en el carril bici de la banda nord de la Gran Via, la parada doble de bus, la parada de l’aerobús i altres carrers. Pel que fa a la durada de les obres, la sindicatura no ha rebut una resposta concreta. Demana ajustar al màxim els terminis d’execució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.