Societat

Societat

La fiscalia demana a Mossos i DGAIA si hi ha hagut menors desprotegits al polèmic taller de Granollers

Obre un expedient després de la denuncia de diferents sindicats policials

La Fiscalia de Menors actua en el cas del polèmic taller de Granollers que simulava el llençament de còctels molotov falsos a un ninot vestit de policia en el marc de la festa major. Ha instat els Mossos d’Esquadra i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) a identificar si hi ha hagut menors en risc durant l’activitat que es va dur a terme dimecres a la plaça de Can Trullàs i que va organitzar el grup dels Blaus. Diversos sindicats policial de Mossos d’Esquadra i Policies Locals van presentar una denuncia ahir a la Fiscalia Superior de Catalunya contra el consistori i l’alcaldessa, Alba Barnusell.També la van portar davant de la Fiscalia de Menors adduint que es va tractar d’un “taller de guerrilla urbana” en què van participar menors. En aquest context, el ministeri públic ha obert un expedient de risc indeterminat per a menors que possiblement hi haguessin participat A l’escrit, que ha avançat la Cadena Ser, la fiscal apunta que el taller presenta “indicis possiblement delictius dins l’àmbit penal”, cosa que condueix a dur a terme alguna actuació dins de les seves competències protectores perquè es pugui identificar menors que “hagin participat o s’hagin col·locat, per això, en situació de risc”. La fiscalia admet que no té filiació determinada de les persones menors que hagin pogut participar-hi.

Els Mossos d’Esquadra han obert diligències informatives al jutjat per explicar el que ha passat. La colla dels Blaus de Granollers ha lamentat la interpretació d’un acte “lúdic” assegurant que “en cap cas” es va voler ofendre els cossos de seguretat ni incentivar la violència.El consistori, en un comunicat, va donar suport ahir als cossos de seguretat i va apuntar que tot i formar part del programa estable de les festes desconeixia el contingut exacte del taller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]