Societat

L’Arxiu Històric de l’Escala ha rebut una donació de la família del fotògraf Josep Esquirol

L’Arxiu Històric de l’Escala ha rebut una donació de la família del prestigiós fotògraf Josep Esquirol que inclou diverses càmeres de principis del segle passat, entre altres articles.

Les germanes Marina i Roser Carrascal Miñana, netes de la neboda de Josep Esquirol que va conservar part dels seus articles fotogràfics, han fet donació de dues càmeres originals del fotògraf Josep Esquirol, de principi del segle XX, en molt bon estat de conservació. També han donat tres mobles de la botiga del fotògraf, on guardava les fotografies originals en paper. En un d’aquests armaris, escrit amb llapis pel mateix fotògraf, descriu els grups de fotos: dones, homes, nens, casaments…. També s’han rebut altres objectes (balances de precisió, planxes de les imatges per editar la “Guia Ilustrada de las Ruinas de Ampurias y Costa Brava Catalana” amb text de Manuel Cazurro, editada i il·lustrada per el fotògraf).

Lurdes Boix, directora de l’Arxiu Històric de l’Escala, destaca l’alt valor d’aquesta donació, sobretot de les dues càmeres, amb les quals Josep Esquirol va realitzar les seves fotografies, així com els objectes que contextualitzen l’obra del fotògraf.

En la mateixa línia, el regidor de Cultura i Patrimoni Històric, Martí Guinart, ha expressat “l’agraïment a la família de Josep Esquirol per aquesta donació, que ens permet continuar explicant encara millor la tasca d’aquest fotògraf, que va ser un dels millors de la seva època, i que vam tenir la sort de tenir al nostre poble”.

A l’Arxiu es conserven prop de 3.000 negatius i uns 50 originals que ja han estat restaurats d’aquest prestigiós fotògraf local.

Properament està prevista una exposició de Josep Esquirol amb la presentació d’un vídeo del personatge a l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala. Actualment, tres fotografies de Josep Esquirol estan exposades al Museo del Prado fins al mes d’octubre, en el marc de l’exposició “Arte y transformaciones sociales en España (1885-1910)”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Inversió de 9,5 milions en manteniment de carreteres de L’Estat a Tarragona

Tarragona
SOCIETAT

El Punt Lila als espais públics s’expandeix a més municipis de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Arxiu Històric de l’Escala ha rebut una donació de la família del fotògraf Josep Esquirol

L’ESCALA
Medi ambient

El nou servei de recollida de residus al Berguedà, en marxa el primer trimestre de 2025

Berga
ÀSIA

Almenys tres morts i més de 80 ferits pel pas del tifó Shanshan al Japó

BARCELONA
turisme

Els hotels catalans van registrar 8,2 milions de pernoctacions aquest juliol

Barcelona
Infraestructures i serveis

Puente assegura que les obres de la Sagrera ja han assolit el 72% d’execució

Barcelona
Societat

La fiscalia demana a Mossos i DGAIA si hi ha hagut menors desprotegits al polèmic taller de Granollers

Granollers
moda

24 dissenyadors pujaran a la passarel·la de la 080

Barcelona