Societat

SOCIETAT

El Punt Lila als espais públics s’expandeix a més municipis de l’àrea de Barcelona

La Xarxa territorial Punts Lila de la Diputació de Barcelona arriba aquest mes de setembre a un total de 17 municipis de la demarcació. Es tracta d’un recurs destinat a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixen en espais públics. Dinamitzats per professionals i ubicats a festes, concerts i altres activitats d’oci i entreteniment, aquests espais visitaran al llarg de la primera quinzena de setembre els municipis d’Artés (1); Cardona, Masies de Voltregà, Sant Julià de Cerdanyola i Sant Vicenç de Torelló (6); Caldes d’Estrac, l’Estany, la Llagosta, Piera i Santa Margarida i els Monjos (7); Calders (8); Montornès del Vallès (13) i Masquefa (14). La segona quinzena, els Punts Lila s’ubicaran als municipis de Roda de Ter (21); Calldetenes (27); Castellví de Rosanes i Santa Coloma de Cervelló (28).

L’any 2021 la Diputació de Barcelona va impulsar la creació de la Xarxa de territoris lliures de violències masclistes, un dels 20 projecte transformadors conformat per un conjunt de serveis, recursos i actuacions que tenen com a objectiu contribuir a garantir i defensar el dret fonamental de viure una vida lliure de violències masclistes. Un dels eixos del projecte se centra en la sensibilització i prevenció, on es treballa en la implantació i el desplegament dels Punts Lila.

A través del Catàleg de Serveis, la corporació posa a disposició dels municipis de fins a 75.000 habitants el recurs Xarxa Punts Liles en dues modalitats diferents de suport. D’una banda hi ha els Punts Lila als espais públics d’oci, un recurs puntual pensat per festes, concerts i activitats d’entreteniment. Des del 1 de juliol fins al 31 de març de 2025 s’executaran un total de 100 punts liles d’oci a la demarcació.

D’altra banda la Diputació de Barcelona està donant suport a la creació de la Xarxa Local Punts Lila, formada per establiments i equipaments municipals, tant públics com privats (comerços, mercats, equipaments esportius, sanitaris, culturals, etc.), amb l’objectiu que actuïn, de manera continua i estable, com agents de sensibilització, prevenció i derivació en casos de violències masclistes.

En el marc del catàleg 2024, el recurs Xarxa Punts Lila ha tingut una bona acollida, després que l’hagin sol·licitat 149 municipis. D’aquestes sol·licituds, 127 eren per a la modalitat dels Punts Lila als espais d’oci i 22 per a la Xarxa Local Punts Lila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Inversió de 9,5 milions en manteniment de carreteres de L’Estat a Tarragona

Tarragona
SOCIETAT

El Punt Lila als espais públics s’expandeix a més municipis de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Arxiu Històric de l’Escala ha rebut una donació de la família del fotògraf Josep Esquirol

L’ESCALA
Medi ambient

El nou servei de recollida de residus al Berguedà, en marxa el primer trimestre de 2025

Berga
ÀSIA

Almenys tres morts i més de 80 ferits pel pas del tifó Shanshan al Japó

BARCELONA
turisme

Els hotels catalans van registrar 8,2 milions de pernoctacions aquest juliol

Barcelona
Infraestructures i serveis

Puente assegura que les obres de la Sagrera ja han assolit el 72% d’execució

Barcelona
Societat

La fiscalia demana a Mossos i DGAIA si hi ha hagut menors desprotegits al polèmic taller de Granollers

Granollers
moda

24 dissenyadors pujaran a la passarel·la de la 080

Barcelona