Societat

SOCIETAT

Calella conserva l’Oktoberfest amb una edició de canvis

Calella celebrarà finalment la 35a edició de l’Oktoberfest, o festa de la cervesa, aquest 2024. Serà de l’11 al 20 d’octubre, amb l’envelat de la platja com a nucli central, però incorpora diferents novetats després que l’Ajuntament es veiés obligat a buscar un nou organitzador. L’empresa responsable de les darreres edicions, W2M, va anunciar a finals d’any que s’enduia la tradicional celebració a Santa Susanna per un desacord amb el consistori i aquest va haver de convocar un concurs que va guanyar l’agència local Viajes Tauro, també responsable des de fa deu anys del festival coral a la ciutat Canta al Mar. L’alcalde de Calella, Marc Buch, es mostra molt satisfet d’haver pogut conservar “una celebració que forma part del patrimoni festiu de la ciutat”. La programació, segons explica l’alcalde, combinarà els elements típics de les celebracions bavareses amb bandes i balls tradicionals, “amb concerts en viu d’altres estils musicals”. Segons el conveni signat entre les dues parts i que es va penjar al web de l’Ajuntament, la nova edició de l’Oktoberfest incorporarà actuacions a les llars d’avis i tallers de música a les escoles, una més gran varietat i qualitat pel que fa a l’oferta de cuina, personal de seguretat per controlar l’accés a l’envelat, un punt lila i un premi del públic a les dues millors bandes, que es triaran per votació dels assistents. L’aportació municipal ha estat de 43.560 euros per a aquest primer any. El conveni, però, estableix que l’empresa podrà organitzar l’Oktoberfest durant tres anys més, tot i que, tal com indica Marc Buch, l’aportació del consistori “s’anirà reduint un 25% cada any”. Viajes Tauro, a més, decidirà quins establiments de restauració ocuparan els estands de l’envelat i assumirà el muntatge i desmuntatge d’aquests mateixos estands, la neteja, el so, la seguretat i els serveis d’emergències per un preu de 27.500 euros més IVA. L’alcalde explica que en aquesta edició hi haurà menys bandes que en anys anteriors “però que es resoldrà de cara a l’edició del 2025”. “La participació dels grups es tanca a un any vista i nosaltres hem tingut un marge de temps més curt per tancar la licitació del concurs i l’empresa per contractar els grups”, assenyala, i confirma que a partir d’ara “l’Oktoberfest de Calella serà sempre el cap de setmana després de la prova esportiva Ironman”.

Coincidència
Precisament ha estat la competició esportiva el punt de desacord entre l’Ajuntament i l’exorganitzadora de la festa, W2M. “Ens van exigir que l’Oktoberfest s’havia de celebrar el mateix cap de setmana que l’Ironman, i això era inviable”, assenyala. Buch recorda que tradicionalment l’organització de la festa de la cervesa havia estat en mans d’un empresari privat i que fa cinc anys W2M se’n va fer càrrec. “Organitzar una festa no vol dir que se’n sigui el propietari i l’Oktoberfest és patrimoni de Calella, sense discussió de cap mena”, reafirma. W2M portarà la festa al Torrentó de Can Gelat de Santa Susanna, del 28 de setembre al 12 d’octubre, un espai on també s’ha fet aquest estiu el festival musical Mar d’Estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia