Societat

Societat

Els Blaus de Granollers veuen en la polèmica pel taller una operació amb “intencions ideològiques i polítiques”

La colla lamenta la “tergiversació i descontextualització de l’acte”

Els Blaus de Granollers, la colla que va organitzar el polèmic taller a la festa major de Granollers, veuen en la controvèrsia generada a l’entorn de l’activitat una “operació orquestrada amb intencions ideològiques i polítiques” que transcendeixen l’esdeveniment. En un comunicat, lamenten la “tergiversació i descontextualització de l’acte”, que ha provocat una “ofensiva mediàtica i política” que entenen que va més enllà de la seva agrupació. “Defensarem la llibertat d’expressió per sobre de qualsevol cosa”, asseveren, i esgrimeixen poder “subvertir normes i imposicions”. Al taller celebrat aquesta setmana en el marc de la festa major se simulava la fabricació d’un còctel Molotov i el llençament a un ninot vestit de policia. Va aixecar ràpidament les crítiques dels sindicats i entitats policials i de partits polítics com ara el PP. A més, està sota la lupa de la fiscalia de menors, que ha demanat als Mossos que identifiquin si hi van participar menors en situació de risc. A més la nova consellera d’Interior, Núria Parlon, l’ha titllat d’“intolerable”.

Per a l’agrupació, la situació que ha acabat generant-se és “desmesurada i tergiversada” i adverteixen que no volen renunciar “a cap de les llibertats que ens fan com som”: “som una festa participativa, feta pel poble i per al poble”. En aquesta línia, defineixen la festa major com un “carnaval d’estiu” que esdevé “únic” i que es basa en la “sàtira i la disbauxa”. “Com a bon carnaval, el joc de la disfressa és variat i molesta el veí, el mossèn i l’autoritat”, detallen. Al seu entendre, en un poble que consideren “d’alta salut democràtica”, entenen que la “irreverència” ha estat sempre “ben entesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.