Societat

Una veïna posa més de 120 queixes a l’Ajuntament per contaminació acústica

Els bars de la plaça Santa Cristina no deixen descansar els veïns de la zona, segons Maria Moreno, a causa del volum de la música i els crits dels clients

Una veïna ha posat cent vint-i-quatre queixes a l’Ajuntament de Lloret de Mar. El problema de sorolls, música i crits fa més de deu anys que hi és, però ara, segons Maria Moreno, s’ha incrementat sobre manera arran de l’obertura d’una discoteca a la seva zona.

Moreno viu a la plaça Santa Cristina de Lloret, molt a prop de la riera Just Marlès on es troba la majoria d’oci nocturn de la vila. Així i tot, era una zona de pas, “se sentia remor, però no en excés”, explica. Deu anys enrere, però, van convertir un edifici de la plaça en apartaments turístics, i Moreno va començar a “rotar” d’habitació del seu pis per a poder dormir. Quatre anys després, al carrer de Sant Lluc, dels més curts i estrets de Lloret i que està paral·lel a la plaça Santa Cristina, van inaugurar la discoteca Sassy.

Aquesta discoteca, i segons les proves que es van fer en el seu moment arran de les demandes que va posar Moreno a la fiscalia de Medi Ambient, estava sense insonoritzar. En un carrer estret, curt i envoltat d’edificis, a més a més, el so rebotava. “Després de proves de sonometries, multes i expedients oberts per part de Medi Ambient a la discoteca, la van tancar un temps, però els hi van donar permís per obrir un restaurant enganxat a casa”, afirma Moreno. Aquest últim local, el Fugaz, té llicència de restaurant, però exerceix de bar de copes, com demostra amb vídeos que ha enviat a l’Ajuntament i a la policia local en diverses ocasions.

Un altre restaurant de la mateixa zona, el Nomad, “no té ni cuina i també té llicència de restaurant, quan l’activitat és una altra”, afegeix. Moreno es queixa que l’Ajuntament explica que han fet diferents actuacions, però que la situació continua igual. “Potser paren uns dies o els alternen, per dissimular”, diu indignada, “però ningú fa un control i un seguiment de la situació”.

D’altra banda, Maria ja no dorm al seu pis, ha hagut d’anar a dormir casa dels seus pares per a poder descansar, i només va al seu domicili de dia i alguna nit per poder recopilar proves que les seves queixes són reals i que té “el mateix dret a descansar i dormir al centre de Lloret que algú que viu a la muntanya, que també pago impostos”.

Per acabar, Moreno explica que a més ja no són dos mesos a l’estiu, aquest problema ara és tot l’any i vint-i-quatre hores: “Una botiga de souvenirs del carrer, ara també posa música a tot volum durant el dia”. Moreno no desisteix del seu dret al descans i anuncia que posarà una denúncia penal a l’Ajuntament de Lloret amb l’advocat Cuevillas, reclamant al consistori que “adopti les mesures efectives i oportunes per garantir la qualitat de vida dels ciutadans, posant fi als sorolls i el malestar generat i vetlli pel compliment estricte de les condicions de les llicències atorgades dels locals mencionats”.

L’Ajuntament respon

Per la seva part, el consistori diu que “ha fet i continuarà fent” seguiment de les activitats que puguin causar molèsties al veïnat. Segons expliquen, la concentració d’activitats de restauració (bars) i recreatives (bars musicals i discoteques) a la plaça del Carme i Santa Cristina, fa que el consumidor potencial d’uns i altres a determinades hores de la nit i matinada siguin els mateixos. “L’Ajuntament dedica molts serveis pel control dels usos finals d’aquests bars”, exposen. També expliquen que la llicència de restaurant és la mateixa que per la de bar, però amb un límit de decibels permesos, de música ambient, que és el que estan controlant que no excedeixin.

Segons la policia administrativa, actualment han obert expedients a dos bars, que actuaven com bars musicals, tenint llicència de bar. A tots dos se’ls va imposar mesura cautelar de precinte a equips de música i obligar a retirar-los o limitar-los al màxim de 75 decibels, límit inferior previst dins l’ordenança de sorolls de Lloret. Finalment, afirmen que aquests dos locals van instal·lar fa dos dies els limitadors i ja han aixecat els precintes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.