Societat

religió

Torna la Nit de les Religions

Els temples i centres religiosos de Barcelona obren les seves portes els dies 14 i 15 per donar a conèixer les diferents tradicions

La Gurudwara Gurdarshan Sahib, temple dels sikhs de Barcelona del carrer Hospital, estarà oberta per a tothom de les set a dos quarts de nou del vespre del dissabte 14. S’hi farà un taller de turbant, meditació i s’hi tocarà música tradicional. Al final de la jornada es celebrarà el que els sikhs en diuen Langar, un sopar gratuït per als assistents. És una de les activitats programades en la novena edició de Nit de les Religions, que organitza l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (Audir). “La Nit de les Religions, Conviccions i Creences”, és una oportunitat per conèixer les religions que hi ha a la ciutat, sobretot les minoritàries que tot i que la majoria de les quals ja fa molts anys que estan representades a la ciutat, encara son molt desconegudes. Durant la nit del dissabte 14 els diferents centres religiosos faran concerts, representacions, tallers, xerrades, cultes religiosos, sessions de meditació i visites i rutes guiades.

Compta amb la participació de més de 46 centres de culte i entitats que formen part del teixit associatiu d’una ciutat dinàmica i diversa.

Una de les activitats més destacades és la que organitza l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona: “Patrimoni i religions: les comunitats de Barcelona al Museu Etnològic i de Cultures del Món”, unes visites comentades. Una d’elles se centrarà en peces de l’Àfrica, concretament de la tradició Ioruba i del cristianisme ortodox etíop, i anirà a càrrec de Luis Fernando Brito Fernández i Ayalkibet Hundesa. L’altra visita, amb els comentaris de Glòria Puig i una persona membre de l’Associació Puja de Festes Culturals Bengalí, posarà el focus a Àsia, en diverses estatuàries budistes i hinduistes. És una activitat gratuïta, com totes les que es fan durant la Nit de les Religions, però en aquest cas cal inscripció prèvia ([email protected]).

Una altra activitat que els darrers anys ha tingut molt èxit és una ruta guiada organitzada pel Grup Interreligiós del Raval, que es farà, això sí, al matí. Al web d’Audir hi ha tota la programació i els temples i centres religiosos que estan oberts.

L’acte inaugural es durà a terme demà dia 12 de setembre, a les 18.30 h, a la Sala d’actes de l’Edifici del Vagó, Recinte de l’Escola Industrial. Consistirà en una taula redona sobre el tema: “Temps, festivitats i creences”. moderada per Maria Garganté, Doctora en Geografia i Història i professora de la UAB, amb la participació de Ivan Ariel, professor de ioga especialitzat en Meditació, Ioga Nidra i Filosofia del Ioga, Jenabou Dembaga, sociòloga, tècnica de projectes i activista antiracista, i Eulàlia Tort, Doctora en Filosofia i Humanitats per la Universitat Ramon Llull i Màster en Gestió Cultural per la UB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.