Societat

PUIGCERDÀ

Ja es pot consultar el fons fotogràfic Emili Giménez Garcia

L’Arxiu Comarcal de la Cerdanya ha posat a l’abast de tot el públic una part de l’extens fons documental del fotògraf de Puigcerdà Emili Giménez Garcia (1955-2020). Es pot consultar i descarregar des del web de l’arxiu. L’any 2013, el fotoperiodista va cedir les seves instantànies –unes 271.900 imatges, 15.900 de les quals són analògiques i 256.000 més, digitals– a l’Arxiu Comarcal. Ara, i des de fa molts mesos, els tècnics del servei d’arxiu treballen en la selecció, la classificació, l’etiquetatge la descripció i la digitalització del material. Una vegada finalitzat aquest procés, les fotografies passen directament al web, a l’abast de tothom.

Es tracta de pràcticament tot el fons personal del fotoperiodista cerdà i comprèn una etapa política, social i econòmica efervescent de Puigcerdà i de la resta de la Cerdanya, que abraça des del 1999 fins al 2016 –incloent-hi, aquests últims anys, el període de crisi econòmica del 2008–. Les fotografies recullen actes i activitats ben diversos, que van des de la vida social del moment fins a l’àmbit polític, cultural i esportiu de la capital i de la comarca. També és molt extensa la producció fotogràfica relacionada amb els monuments i el patrimoni cerdà, i ampli el volum de les imatges cedides que estan dedicades a la natura, des de paisatges de gran bellesa fins a espais i indrets concrets de la comarca.

La directora de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, Erola Simon, destaca la importància d’aquest fons i el seu valor actual “com a document social i, especialment, el que tindrà en el futur, quan els investigadors vulguin estudiar aquesta època concreta de Puigcerdà i la comarca”.

Els treballs de digitalització continuaran encara molt de temps. La previsió inicial és que tot el material estigui classificat i digitalitzat el mes de març del 2025. Simon recorda que la voluntat de l’Arxiu de la Cerdanya és, més endavant, dissenyar i produir una exposició del fotògraf cerdà.

LA XIFRA

271.900
fotografies
inclou el fons Giménez Garcia que es pot consultar a l’Arxiu de la Cerdanya; la majoria, digitals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia